Вашата оценка

💙 Корфу – островът на нимфите 💙

28 Юни 2022 г.
Кофру е един от най-красивите и най-зелени гръцки острови. Втори по големина от Йонийските острови, след Кефалония. Плажове, таверни, барове, магазинчета, кокетни улички, куп интересни занимания и десетки възможности за екскурзии няма да ви оставят да скучаете.
Както почти всеки гръцки остров и този носи със себе си част от древногръцката митология. Според легендата Посейдон бил влюбен в речната нимфа Коркира - дъщеря на речния бог Азопос и речната нимфа Менопе. С помощта на Зевс отвлича нимфата на безимения дотогава остров и в израз на любовта си кръщава острова на нейно име. Коренните жители на острова "феаки", които се споменават в "Одисея" носят името на техния син Феак.
Островът не е прекалено голям ( около 60 км на 40 км ), което го прави съвършен за еднодневни екскурзии. Пълен с разнообразни останки от различни епохи, предлага на своите посетители за всеки по много - и за любителите на археологията и на архитектурата. Разхождайки се из Корфу, на много места ще усетите венецианската нотка и ще добиете усещането, че все едно сте попаднали във Венеция - сградите, орнаментите, тесните улички, първата опера в Гърция с италианското име Нобиле Театро ди Сан Джакомо ди Корфу, и това съвсем няма да бъде случайно, защото близо 400 години островът е под властта на Венецианската република.
Плажовете също задоволяват всеки каприз и очакване. Те навсякъде са различни - и големи, и малки, и пясъчни или с камъчета. На североизток повечето плажни извици са със ситни камъчета, по-малко посещавани, по-скрити, по-специални, и по-романтични, а по западното крайбрежие обсипани със ситен златист пясък.
Из острова лесно можете да се придвижвате с автобуси, които се движат до всички населени места, а ако не обичате да се движите и зависите от разписания лесно можете да си наемете кола или мотопед.
💙 Ако вече искате да бъдете на Корфу разгледайте нашите предложения с включени: самолетни билети и багаж, трансфери, 7 нощувки на база All Inclusive, застрховки, представител от агенцията 💙
✅ Всички дати и цени може да разгледате тук : ✅ https://bit.ly/3noUBDG
или ни се обадете за да помогнем с избора на Вашия хотел и заедно резервираме Вашата почивка ☎️ 0879 177 990
✅ Местата вече са ограничени!


Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
30 Ноември 2023
  ТОП цени от 4998 лв Дати : 11.01.2024 и 16.02.2024 Престой : 15 дни /...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия