Вашата оценка 5.00 от 4 гласа

Повивки в Танзания

ЗАНЗИБАР - островът на белите плажове и подправките, една от Перлите на Индийския океан!
Родното място на музикалната легенда Фреди Меркюри, омайва с безкрайните бели плажове, незабравимите изгреви и залези, полетата с ароматни подправки и уникалните по рода си червени маймуни, които могат да се видят само тук...
Занзибар е островна група и бивша държава в западната част на Индийския океан. Включва два големи острова - Занзибар (Унгуджа) и Пемба. Днес част от територията на Танзания, архипелагът е бил португалска и после британска колония преди да получи своята независимост. През 1964 Занзибар и освободилата се колония Танганика (Танганайка) се сливат в Обединена република Танзания. Названието на общата държава се образува от първите срички от названията на съставилите я бивши държави.
Предимства: Тук белите плажове са истински райски кътчета, усамотени и девствени, а сочните тропически плодове, ароматните подправки, кораловите подводни рифове и гостоприемните хора превръщат Занзибар в една от най-привлекателните туристически дестинации.
Подходящо за: Почивка, за любителите на подводното гмуркане
Официално име: Обединена република Танзания
Столица: Додома
Население: 41 млн. души /2009г.
Религия: Смесена. Християни - 30 %, мюсюлмани - 35 %, местни вярвания - 35 %.
Официален език: английски (основен в търговията, администрацията и образованието), Суахили (Занзибар), арабски (Занзибар) и други местни езици.
Часова зона: Часовата разликата с България е 1 ч. напред.
Визови изисквания: Пътува се с международен паспорт и виза.
География: Танзания е разположена на обща площ от 947 300 кв.км. Намира се намира в източна Африка. Граничи с Индийския океан между Кения и Мозамбик. Включва континентална част (Танганайка) и група острови, сред които са Занзибар, Пемба, Латам и Мафия.
Климат: Тропически на крайбрежието и умерен в планините. Най-топло на островите е през първите месеци на годината, а най-прохладно през август. През есенните месеци валежите са предимно сутрин и краткотрайни, а за пролетта април-май са характерни обилни валежи.


 
Изберете едно от атрактивните ни предложения за Танзания - сезон 2024 - 2025

Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
23 Април 2024
Венеция - сбъдната романтика  Венеция, известен като "градът на каналите&qu...
26 Март 2024
Защо да изберем Албания  Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероят...
27 Януари 2024
Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия . Настаняване в най-добрите хо...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия