Екскурзия до Йордания и Израел - 7 нощувки - разходка до дома на Бог - пролет 2020

8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 2230.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
29.04.2021 от 2230.00 BGN Резервирай


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Хотели
 • Полезна информация
Продължителност: 8 дни/7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери;
*екскурзията до Масада се заплаща допълнително;

Програма по дни
 
Ден 1 София – Тел Авив
Отпътуване от летище София 18:00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум - Тверия
Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото, където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Тверия – Джераш - Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Шобак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Петра
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ  се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен  в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години.  Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Акаба – Ейлат – Масада - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща  подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване  в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Йерусалим – София
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град  Яфо (Яфа): Мостът на  желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София в 22:25 ч. след полунощ.


София – Тел Авив - Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум – Тверия – Джераш – Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Шобак - Петра - Акаба – Ейлат – Масада* – Йерусалим - ВитлеемЙерусалим – София
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
26.03.2020 г.
30.04.2020 г.
Възрастен в двойна стая Възрастен в тройна стая Единична стая Дете 6-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая
Ранни записвания до 03.01.2020 г. 2230 лв. 2230 лв. 2558 лв. 2005 лв.
Редовни цени след
03.01.2020 г.
2330 лв. 2330 лв. 2658 лв. 2105 лв.
 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Margoa  hotel Natanya / Deborah hotel Tel Aviv
 • Dona Grazia Tiberias
 • Rojina Hotel Amman
 • La Maison -  Petra
 • City Tower Hotel Aqaba
 • Paradise – Betlehem
Детайли на полета с  България Еър:
№ на полет Ден   излита   каца
FB 571 Четвъртък София 18:00 ч. ТелАвив 20:30 ч.
FB 572 Четвъртък ТелАвив 19:30 ч. София 21:55 ч.
 
СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
 • между 59-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Допълнителна информация:
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.
 • Офертата важи при минимум 30 туристи
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
 • Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
 • Цената на екскурзията е калкулиранапри курс на щатскиядолар 1 USD = 1.75 лв.!
 
!!!Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това.


Цената включва:
самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър летищни такси 1 брой чекиран багаж на пътник трансфери по програмата входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $ 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Тверия, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем) 7 вечери разходка с лодка по Галилейското езеро еднодневна екскурзия до древният град Петра входна такса за Петра туристическа обиколка в Джераш панорамна обиколка на Аман туристическа обиколка на Йерусалим посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“ местен екскурзовод на български/руски език слушалки по време на беседите водач от агенцията свидетелство за хаджийство


Цената не включва:
входна такса за Масада около 25$ (цената е променлива и се влияе от броя на туристите) разходи от личен характер такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ на ден (40 $) на човек обяд на Галилейско езеро – 22 USD допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Доплащане за: единична стая - 545 лв.  
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в стая  – 60 лв.

Пакетната цена включва:
 • самолетен билет София – Тел Авив – София;
 • летищни такси;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3***, от които
 • 4 - в Йерусалим,
 • 2 – в Тверия,
 • 1 – в Бат Ям/Нетания;
 • 7 вечери;
 • трансфер летище – хотел – летище;
 • туристическа програма в Израел с местен екскурзовод на български език;
 • участие в литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем;
 • круиз с корабче по Галилейското езеро;
 • изкачване с лифт до манастира Карантала;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR;
 • сертификат за хаджийство;
 • подарък - фирмена шапка и карта на Израел;
 • водач – отец Веселин Арнаудов от църквата Св. София;
 • всички входни такси на обектите, посочени в програмата.
 
 
 • лични разходи и обяд;
 • бакшиши за шофьор и екскурзовод - 5 USD на турист на ден /заплащат се предварително заедно с основния пакет;
  Забележка: Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.69 лв. При промяна в повече от 5%, пакетната цена ще бъде актуализирана, но не по-късно от 20 дни преди отпътуване.

 
Примерни хотели, ползвани по тази програма:
hotel Jerusalem Gold или подобен в Йерусалим (www.jerusalemgold.com),
С – hotel Tiberias или подобен в Тверия (www.c-hotels.co.il),
Armon Yam Bat Yam hotel или подобен в Бат Ям (www.armon-yam.co.il)

 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Израел.
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Парична единица на Израел: шекел (ILS), курс 1 EUR ~ 4.81 ILS, курс 1 USD ~ 3.55 ILS, 1 шекел =100 агори


"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”


 
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
04 Септември 2019
✨Защо да резервирате празничната си екскурзия през септември?✨ Лятото е к...
28 Май 2019
️ 🌴🐫 Екзотично Мароко ️🌴🐫 Различен, магне...
25 Май 2019
💛Маракеш - Земята на Бог💛 В подножието на заснежените Атласки планини и...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия