Екскурзия до Дуръс, Албания - скритата перла на Европа с включени вечери и бонуси

София – Скопие – Тетово – Струга – Елбасан – Дуръс – /Круя – Тирана – Берат – Фиер / – София
4 дни / 3 нощувки
Автобусни
Цена от: 335.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
22.09.2022 от 335.00 лв Резервирай
20.10.2022 от 335.00 лв Резервирай


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
Екскурзия без нощни преходи. 

1 ДЕН 
Отпътуване от София в 6.00 часа по маршрут: София – Скопие – Тетово – СтругаЕлбасанДуръс. Настаняване в хотел в курортната част на Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН 
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Берат и Фиер (Аполония).
Отпътуване за Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.
Отпътуване за Фиер. Град само на ок. 200 години, значим промишлен и търговски център, в който се пресичат важни шосейни и железни пътища. Близо до него се намират останките на античната Аполония, построена в VІ в. пр.н.е. на хълм над морето, близо до тогавашното корито на река Вьоса. Аполония е имала пристанище за 100 кораба и към нея е водело едно от  разклоненията на Виа Егнатия. Цицерон я описва като голям и важен град. В 45 – 44 пр.н.е. в този известен център на елинистичната култура Октавиан Август учи изкуства и риторика. Останките на града са открити в ХVІІІ в, но разкопките продължават.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря нощувка
Нощувка.
3 ДЕН 
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Дуръс, Круя и Тирана.
Отпътуване за Дуръс. Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море.
Оптътуване за Круя. Старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.  
Отпътуване за Тирана. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН 
Закуска и отпътуване за Елбасан. Свободно време за кратка почивка и покупки. Отпътуване за София. Пристигане към полунощ.
 

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.07.2022


цена за дата 22.09.2022 
 

цена за дата 20.10.2022

Човек в двойна стая

335 лв

335 лв

Дете до 11 г с двама възрастни

 

 

Трети възрастен

 

 

Еднинична стая

на запитване

на запитване Цената включва:
• Транспорт с луксозен, лицензиран и комфортен автобус;
• Двама шофьори по време на пътуването;
• Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги;
• 3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел Western Star Hotel 4 **** или подобен
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Бонус : Посещение на Елбасан
 

Цената не включва:
• Целодневна екскурзия до Дуръс, Круя и Тирана – 40 лева
• Целодневна екскурзия до Берат и Фиер (Аполония) – 35 лева
• Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
• Медицинска застраховка за престоя 5 лв
Забележка: Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 4 лв., над 75 г. – 8 лв.
• Застраховка "Отмяна на пътуване" – сключва се при подписване на договора
Важно е да знатете ! 
За резервация :
• Депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
• Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
• Необходими документи: лична карта или международен паспорт, с 6-месечна валидност към датата на заминаване.
• За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване горивото, независимо кога са направени резервациите! 
Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души.  Уведомение за несъбран минимум : най – късно 7 дни преди пътуването.  Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.


"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
 
Етикети
септемврийски празници в албания, екскурзия дуръс албания, почивка в дуръс албания, септемврийски празници в албания, екскурзия албания, почивка в албания с автобус, почивка в албания, албания септември, септемврийски празници в дуръс, екскурзия дуръс, екскурзия албания, екскурзия до албания с автобус, екскурзия албания през септември, на море в албания, 22 септември в албания, 6 септември в албания, на море в албания, почивка в албания, елбасан, дуръс, тирана, берат, круя, аполония, албания, хотел в дуръс, пътуване до албания, група за албания, септемврийски празници в дуръс 2022, екскурзия до дуръс, екскурзия албания 2022, на море в албания, дуръс албания хотели, дуръс плаж, почивка в албания мнения, дуръс албания мнения, почивка дуръс албания, албания септември, почивка в албания с автобус, почивка в дуръс албания, фор сийзънс травел, евтина почивка в албания, почивка в албания през септември, почивки в албания ол инклузив, организирани почивки в албания, почивка в дуръс албания, почивки в албания 2022 почивки в албания с автобус, албания септември, почивки в албания мнения, почивки в албания all inclusive, албания море дуръс, почивки в дуръс албания, 22 септември албания
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
08 Юли 2022
Брегова линия с дължина над 200 км в испанската провинцията Аликанте. Просторни и п...
04 Юли 2022
Защото е страна на безкрайни плажове и лазурно море. Защото виното е страхотно ! ...
04 Юли 2022
На границата между провинциите Каталуния и Кастейон, в северната си част, а на юг грани...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия