Вашата оценка

Екскурзия до Катар с водач - 4 нощувки

5 дни / 4 нощувки
Самолетни
Цена от: 1610.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
19.09.2024 от 1610.00 лв Резервирай


 • Програма
Едно ново, вълнуващо и силно вдъхновяващо пътешествие. Ще ви отведем там където традицията, модерният свят и тайнствения 
чар на арабския дух ще ви заредят с радост за душата и сетивата за дълго време!
Дати на пътуване: 19.09 – 23.09.2024

Програма по дни
 
Ден 1 София - Доха
Тръгване от Летище София с полет на Qatar Airways за Доха, Катар.
 • Излитане в 12:50 ч.
 • Посрещане от представител  с български език на Летището в Доха.
 • Пристигане в Доха в 18:30 ч. Трансфер до избрания хотел.
 • Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 2 Доха
Закуска и в 9:00 ч. и ДОХА СИТИ ТУР стартираме деня с много усмивка и прекрасни очаквания, тъй като ще видим няколко емблематични места в Доха – столицата на Катар. – Включен в цената.
Турът ни ще започне с разходка през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха –най-„умният“ район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии.
Ще продължим тура ни на стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири.
Кратка почивка за традиционен карак чай и чабати.
Продължаваме с преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“.
Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.
След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-луксозните райони на Доха, а е създаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. В миналото катарците са били беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видите различна архитектура във всяка перла от наниза, ще видите красива марина с луксозни яхти. Едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване.
Около 13:00 ч. прибиране в хотела.
 

Ден 3 Доха
Закуска и свободен ден за турове с допълително заплащане или просто за почивка.
ШЕМЕТНО ДЖИП САФАРИ (Допълнително заплащне) В 13:45 ч. бъдете готови да ви отведем  на едно пътешествие с много адреналин, но крайната ни точка ще бъде онова уникално място за Катарската пустиня – там където пустинята целува морето.
Насладете се на екстремно шофиране в пустинята и покорете извисяващите се дюни. Ще имате възможността да наблюдавате и да се докоснете до един природен феномен, който се среща на само още 2 места в света, далеч от арабския свят, а именно естествената граница на пясъчните дюни на катарската пустиня с Арабско море. Има още един природен феномен в пустинята, който е толкова мистичен, че привлича много търсачи на необичайни приключения, а именно „Въздишките на пустинята“, звуците, които се чуват наподобяват на стенания на жена, която сякаш търси помощ, реално се дължи на специфична комбинация между температурата на въздуха и преноса на определни въздушни маси и е рядкост да бъде точно прогнозирано.  Стартиране в 14:00 ч. с тръгване от хотела и отправяне към пустинята. Преди да започне шеметното препускане през пустинята ще спрем, за да пояздим камили и  да се запознаем отблизо с ловни соколи. Ще бъдем посрещнати с традиционни напитки и усмивки. Ще изпитаме тръпката от шофирането нагоре и над високите пясъчни дюни и спиране на върха – идеално за запечатване на прекрасните моменти със снимка. Ще продължим препускането през пустинята, но без да пропуснем красиви места с изглед за снимки, които да запечатат тези очарователни моменти, докато не стигнем там където пустинята среща морето, перфектно място за посрещане на залеза.
Ще направим кратка спирка на пустинен лагер, където ще ви посрещнат с традиционно кафе, чай и фреш сокове. И през това време ви препоръчваме да се насладите на топлите тюркоазени води на Арабско море (за целта всеки, който желае да направи и кратък плаж, може да си носи бански костюм и хавлия).
С пълна кошница забавни и незабравими емоции ще отпътуваме към хотела ни в Доха.
Цена на човек: 135 лв. *** Минимум туристи за провеждане на тура – 10
КРУИЗ С ТРАДИЦИОНЕН КОРАБ ДОУ (допълнително заплащне):
Круиз с традиционене кораб наречен Доу с включена вечеря и незабравими гледки към нощна Доха.
Цена на човек: 195 лв. *** Минимум туристи за провеждане на тура – 10
 

Ден 4 Доха
Закуска, свободен ден или възможност за допълнителни турове.
СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ДОХА (допълнително заплащне) – истински празник на културата, изкуството, спорта и прекрасна архитектура. Ще се насладим на гениално произведение показващо във впечатляващ мащаб „Чудното пътеществие”, Спортния град, Диамантения стадион, Националната Библиотека на Катар – съкровищница на националното и световно наследство и посещение на футуристичната и вероятно с най-нестандартна архитектура джамия „ Education city” и ще приключим с посещение на един от най-атрактивните МОЛ-ове в Доха Villagio Mall.
09:30 ч., тръгване от хотела с климатизиран транспорт и гид, с осигурена вода за туристите. По пътя ни ще минем през зашеметяващото произведение на изксуството “The Miraculous Journey” на Деймиън Хирт разположено пред Медицинският център Сидра, показващ пътешествието на човека от отробата до първата глъдка живот.
Продължаваме към Джамията “Education city”, изумителна архитектура, символизираща хармонията между исляма и модерния свят.
Пътешествието ни ще продължи там където душата се храни – Националната библиотека на Катар, намираща се в Студентския град, където младостта и познанието вървят ръка за ръка. В библиотеката се съхраняват ценни стари ръкописи от арабско-ислямския свят. В този храм на книгата се съхраняват ценни екземпляри от цял свят. Библиотеката ще ви впечатли с лежерната си обстановка, естествена светлина и тишина, която наподобява усещането да сте в духовен храм. Ще спрем и пред един от най-внушителните стадиони от Мондеал ‘2022 домакин на едни от най-запомнящите се футболни мачове, т.нар. Диамантен стадион.
Ще продължим към Спортния град на Катар – заслужена гордост за емирството, ще имате възможността да посетите място, посветено на спорта с всичките му разновидности и изцяло на младите хора, включително млади спортни таланти, които живеят и се обучават там от африкански държави, където не биха имали шанса да се реализират.
Турът ни ще приключи във Villagio Mall едно от любимите места за шопинг и даже за разходки. Уникалната му атмосфера ви пренася в един прекрасен мечтан град с венециански канали с гондоли, с винаги слънчево небе и кокетни романтични къщи.
Цена на човек: 175 лв. *** Минимум туристи за провеждане на тура – 10
 

Ден 5 Доха-София
04:10 ч. трансфер: Хотел – Летище. Излитане от Доха в 07:30 ч. и кацане в София в 11:50 ч. (БГ време).
 


София - Доха - София
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Период за настаняване:  19.09 –23.09.2024
 
Тип настаняване Hampton by Hilton old Town 3* 
На човек в Дв.стая 1610 лв.
Единична стая 1890 лв.
 
 
 
Пакетните цени включват:
 • Двупосочен самолетен билет с Qatar Airways: София – Доха – София, с директен полет  и включен 25 кг./чекиран багаж, 7 кг./ръчен багаж и кетъринг по време на полета. Времетраене на полета – 4 часа и 50 мин.
 • 4 нощувки с настаняване в `Чисто нов Хотел 3*+ с ТОП локация, с включена закуска.
 • Двупосочен летищен трансфер: Летище Доха – Хотел – Летище Доха
 • Представител с български език на място през целия престой, от посрещането на летището в Катар.
 • Включен в цената „Доха Сити Тур“ – 4-часов тур с българско говорящ гид.
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 EUR/на човек
Пакетните цени НЕ включват:
 • Лични разходи
 • Бакшиши
 • Допълннителни екскурзии
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • И други разходи извън описаните в „Цената включва“
 • Препоръчителен минимален бакшиш на тур/ на човек – 10 лв. (20 Катарски реала).
УСЛОВИЯ ПО ОФЕРТАТА:
Резервации и анулации:
 • Цените на пакетите и екскурзиите са в БГ лева.
 • При резервация се заплащат 50 % от пакетната цена до 24 часа след потвърждение. Окончателното разплащане на останалите 50% се заплащат 30 дни преди отпътуване.
Анулации:
 • Не се прилага безплатна анулация. Препоръчваме всеки турист да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“.
Изисквания за пътуване в Катар свързани с Covid-19:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца, след датата на напускане на Катар. Няма визи за български граждани.
 • Необходимо е да се изтегли на мобилния телефон приложението EHTERAZ, активира се на място в Катар.
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ ВКЛЮЧЕНИ В ОФЕРТАТА:
HAMPTON by HILTON OLD TOWN 3*
Един от най-новите 3* хотели в столицата Доха, впечатлява със свежите решения в интериора и страгическото си местоположение до най-популярните атракции на столицата на Катар. Националният музей на Катар се намира само пресичайки отсрещната улица, Крайбрежаната улица и Стария ембелматичен пазар е на 10-15 мин пеша. Ще се насладите на гостоприемство от персонала, удобни стаи обзаведни с всички съвременни удобства и вкусна закуска.
 
 
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
23 Април 2024
Венеция - сбъдната романтика  Венеция, известен като "градът на каналите&qu...
26 Март 2024
Защо да изберем Албания  Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероят...
27 Януари 2024
Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия . Настаняване в най-добрите хо...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия