Вашата оценка

Екскурзия Узбекистан самолет и водач от България

София-Самарканд-Бухара-езерото Айдаркул-Ташкент
10 дни / 8 нощувки
Самолетни
Цена от: 4129.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
14.10.2024 от 4129.00 лв Резервирай


 • Програма
Програма
ДЕН 1

София-Истанбул-Ташкент
Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 21:10 ч. за Ташкент през Истанбул.

ДЕН 2

Ташкент
Пристигане на летище Ташкент в 07:40 ч. Посрещане от агенцията-партньор и трансфер до хотел Al Anvar 4* ( или подобен). Настаняване и закуска. Кратка почивка. Следва туристическа обиколка на Ташкент: Комплексът Хазрати-Имам, където се съхранява Коранът на Усман — най-старият ръкопис на Корана, оцелял до наши дни, обагрен, както се смята, с кръвта на третия халиф — Усман; площад Амир Тимур, Исторически музей на Тимуридите (отвън); Музей на приложните изкуства;  площад на Независимостта; комплекс в памет на жертвите на репресиите; Паметник на храбростта; Театрален площад.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

Ташкент-Самарканд
Ранна закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до жп гарата в Ташкент. Отпътуване за Самарканд с високоскоростен влак Афросиаб. След пристигане, туристическа обиколка на Самарканд. „Самарканд — сайкали руи замин аст…“, което означава, че Самарканд е красотата на лицето на Земята… Добре дошли в Самарканд, град с над 2500-годишна история. Посещение на мавзолея Гури-Емир (гробницата на Тамерлан). Свободно време за обяд. Продължение на обиколката из Самарканд: комплекс Шах-и-Зинда (мемориалът е създаден през ХII-XIV век от н.е. Появата му се свързва с името на Кусам-ибн-Абас, братовчед на пророка Мохамед, и много принцове и принцеси от династията Тимуриди, които също са погребани тук). Обсерватория Улугбек (една от най-старите и значими обсерватории в Централна Азия, построена през 1424-1428 г. от внука на Амир Тимур (Тамерлан) Улугбек върху хълма Кукхак. Настаняване в хотел Silk Road Empire 4* (или подобен).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4

Самарканд
Закуска. Продължение на обиколката из Самарканд: площад Регистан — символ на град Самарканд, който включва медресе Шердар, медресе Тиля-Кари, медресе Улугбек; Медресе Биби-Ханум (медресе, построено в чест на най-обичаната съпруга на Амир Тимур). Посещение на ориенталския базар Сиаб за закупуване на сувенири, подаръци, зеленчуци, плодове и сушени плодове. Свободно време за обяд. Посещение на работилница за копринена хартия от Х век в с. Конигил, както и на фабрика за изработка на знаменитите самаркандски килими.
В 18:00 ч. — посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси, който разказва за развитието на узбекската национална носия.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Самарканд-Айдаркул
Закуска. Oтпътуване към езерото Айдаркул (244 km). Обяд на брега на езерото. След обяда — почивка, плуване, запознаване с фауната и флората на Айдаркул. Пристигане в юртовия лагер към 17:00 ч. и настаняване. Яздене на камили.
Вечеря в лагера и нощувка.

ДЕН 6

Айдаркул-Гиждуван-Бухара
Закуска в юртовия лагер. Отпътуване за Гиждуван (180 км). Пристигане в Гуждуван около 13 ч. Посещение на керамичната работилница в къщата на майстор по керамика 7-мо поколение Алишер Нарзулаев. Кратка демонстрация на изработката и оцветяването на керамични изделия. Участие на цялата група в мастър клас по приготвяне на узбекското национално ястие — плов. Вечеря в дома на майстора по керамика. Отпътуване за Бухара (52 км). Пристигане в Бухара вечерта, настаняване в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен).
Нощувка.

ДЕН 7

Бухара
Закуска. Начало на обиколката в Бухара: Добре дошли в най-древния град на Централна Азия — Бухара, който, подобно на Самарканд, притежава 2500-годишна история. Историческите паметници, построени през различни епохи, пазят невероятни истории, които  представляват интерес за всички гости на столицата на древна Согдиана. Програмата включва посещение на следните исторически паметници: Мавзолей на Саманидите (IX век). Това е един от архитектурните шедьоври на Централна Азия и перла на световната архитектура. Мавзолей на Чашма-Аюб (XIV век). Съществува легенда за този паметник, свързан с пророка Йов (Аюб), за когото се твърди, че е пътувал като проповедник през земите на Бухара. Комплексът Боло-Хауз е архитектурен ансамбъл, разположен на регистана (централния площад) на Бухара, състоящ се от джамия, минаре и хауз (водоем). Крепост Арк от IV в. — център на бухарската държавност. Тук са били разположени двореца на емира, джамии, съкровищница, правителствена служба и затвор. Свободно време за обяд. Продължение на обиколката из Бухара: комплекс Калян и минаре Калян от XII век — главен символ на свещена Бухара. Това е символ на силата и мощта на духовенството на страната, както и на медресето Мир-Араб, единственото действащо медресе в съветската епоха и наши дни. Посещение на покритите пазари на Бухара, които съществуват от времето на Великия път на коприната — Токи-Заргарон (ред бижутери), Токи-Сарафон (ред килими, национални дрехи), Токи-Телпакифурушон (ред производители на шапки). В 18:00 ч: фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Бухара-Хива
Закуска. Разглеждане на Летния дворец на емирите на Бухара Ситорай-Мохи Хоса. Отпътуване за Хива през пустинята Къзълкум (480 км). Обяд в крайпътно кафене. Пристигане в Хива и настаняване в хотел Erkin Palace 4* (или подобен).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 9

Хива
Закуска. Следва туристическа програма „Музей под открито небе”. Архитектурният комплекс на Ичан-Кала е миниград и обиколката ще се проведе пеша. Историята на област Хорезм се корени толкова далеч в древни времена, че малко цивилизации могат да съответстват на възрастта му. Ще видите дворци с богати мозайки, уникални красиви минарета, медресета и джамии като мавзолей Пахлавон Махмуд (XVII-XIX в.), дворец Тош-Ховли (Харем на Хива Хан) (1830-1836 г.), крепостта Куня-Арк (1868-1888 г.), минарето Калта-Минор (1855 г.), Медресе Шергази-Хан (1830-1836 г.), комплекс Алла-Кули-хан (XIII-XVIII г.), кервансарай (XVIII г.), минаре и джамия Ходжа-Ислям (1908-1910), дворец Ала-Кули-хан (XIX г.) и други. Свободно време за обяд. Продължение на обиколката из Хива. Прощална вечеря в местен ресторант, съпроводена с изпълнение на местна фолклорна група.
Нощувка.

ДЕН 10

Ранна закуска (сух пакет) и трансфер до международното летище Ургенч. Отпътуване за София с полет на Турски авиолинии през Истанбул в 08:15 ч. Пристигане на летище София в 14:55 ч.
 
ПАКЕТНА ЦЕНА
 
Турист в двойна стая Турист в единична стая Възрастен на допълнително легло
4 129 лв. 4 529 лв. 4 129 лв.

Условия за резервация:
 • При резервация се заплащат 1 500 лв.
 • Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.
Условия за анулация:
 • до 70 дни преди отпътуване — без неустойка
 • от 69 до 46 дни преди отпътуване — депозита
 • от 45  дни преди отпътуване — 100 %
Условия за пътуване:
 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване.
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Забележки:
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни, преди заминаване.
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Екскурзията не е подходяща за хора с намалена подвижност.


Цената включва:
 • Самолетни билети с включени летищни такси *(582 лв към 01.03.2024), чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж 8 кг. * При промяна на цените на горивата и увеличение на летищните такси е възможна корекция в цената!
 • 1 нощувка със закуска в хотел Al Anvar 4* (или подобен) в Ташкент + ранно настаняване
 • 2 нощувки със закуски в хотел Silk Road Empire 4* (или подобен) в Самарканд
 • 1 нощувка със закуска в Юртов лагер в Айдаркул
 • 2 нощувки със закуски в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен) в Бухара
 • 2 нощувки в хотел Erkin Palace 4* (или подобен) в Хива
 • 1 допълнителна закуска при пристигане в Ташкент
 • обяд в юртовия лагер
 • всички вечери
 • транспорт с комфортен автобус по маршрута
 • туристически обиколки на Ташкент, Самарканд, Бухара и Хива с местен екскурзовод
 • посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси в Самарканд, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия
 • майсторски клас за готвене на узбекското национално ястие — плов в ден 6
 • фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги в Бухара
 • посещение на работилница за копринена хартия от 10 век
 • посещение на фабрика за изработка на знаменитите самаркандски килими
 • ЖП билети за високоскоростен влак по маршрута Ташкент-Самарканд (ден 3)
 • входни такси за историческите паметници по програмата
 • екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
 • опитен водач, който е живял в Узбекистан


Цената не включва:
 • обяди: около $ 120 на турист (заплащат се на място)
 • заплащане за фото- и видеозаснемане в исторически паметници
 • допълнителни услуги, които не са посочени в програмата
 • бакшиши
 • застраховка „Отмяна на пътуване“
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
23 Април 2024
Венеция - сбъдната романтика  Венеция, известен като "градът на каналите&qu...
26 Март 2024
Защо да изберем Албания  Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероят...
27 Януари 2024
Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия . Настаняване в най-добрите хо...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия