Екскурзии и почивки Будапеща

Екскурзии до Будапеща

Будапеща (Budapest) е столицата на Унгария. Разположена на двата бряга на река Дунав, заема площ от над 550 кв.км. и има население около 2 млн. души.
Будапеща всъщност е съставена от три градчета – Буда, Обуда и Пеща, които се обединяват през 1873 г. Пеща представлява около 2/3 от града и е по-равната, по-комерсиална част на източния бряг на Дунава. Буда и Обуда са разположени на западния бряг на реката – по-хълмистата част на града, където са разположени Кралският дворец и Гелерт.
Будапеща е град с особен чар и много лица. Тук ще намерите красива архитектура, широки булеварди с големи магазини и тесни улички с кокетни магазинчета и книжарнички, интересни изложби и зелени паркове, бани с минерална вода, гурме ресторанти, модерни барове и клубове със страхотни музиканти, лъскави дискотеки и разкошна опера.
Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица, образувайки перфектен ориентир за туристите.
На всеки, заинтересуван от история, ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща, а любителите на шопинга и забавленията ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощният живот се борят за вниманието на всички.

Екскурзии до Будапеща

Актуални Екскурзии и почивки с които може да посетите Будапеща

Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
04 Септември 2019
✨Защо да резервирате празничната си екскурзия през септември?✨ Лятото е к...
28 Май 2019
️ 🌴🐫 Екзотично Мароко ️🌴🐫 Различен, магне...
25 Май 2019
💛Маракеш - Земята на Бог💛 В подножието на заснежените Атласки планини и...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия