Танзания

Танзания
ЗАНЗИБАР - островът на белите плажове и подправките, една от Перлите на Индийския океан!
Родното място на музикалната легенда Фреди Меркюри, омайва с безкрайните бели плажове, незабравимите изгреви и залези, полетата с ароматни подправки и уникалните по рода си червени маймуни, които могат да се видят само тук...
Занзибар е островна група и бивша държава в западната част на Индийския океан. Включва два големи острова - Занзибар (Унгуджа) и Пемба. Днес част от територията на Танзания, архипелагът е бил португалска и после британска колония преди да получи своята независимост. През 1964 Занзибар и освободилата се колония Танганика (Танганайка) се сливат в Обединена република Танзания. Названието на общата държава се образува от първите срички от названията на съставилите я бивши държави.
Предимства: Тук белите плажове са истински райски кътчета, усамотени и девствени, а сочните тропически плодове, ароматните подправки, кораловите подводни рифове и гостоприемните хора превръщат Занзибар в една от най-привлекателните туристически дестинации.
Подходящо за: Почивка, за любителите на подводното гмуркане
Официално име: Обединена република Танзания
Столица: Додома
Население: 41 млн. души /2009г.
Религия: Смесена. Християни - 30 %, мюсюлмани - 35 %, местни вярвания - 35 %.
Официален език: английски (основен в търговията, администрацията и образованието), Суахили (Занзибар), арабски (Занзибар) и други местни езици.
Часова зона: Часовата разликата с България е 1 ч. напред.
Визови изисквания: Пътува се с международен паспорт и виза.
География: Танзания е разположена на обща площ от 947 300 кв.км. Намира се намира в източна Африка. Граничи с Индийския океан между Кения и Мозамбик. Включва континентална част (Танганайка) и група острови, сред които са Занзибар, Пемба, Латам и Мафия.
Климат: Тропически на крайбрежието и умерен в планините. Най-топло на островите е през първите месеци на годината, а най-прохладно през август. През есенните месеци валежите са предимно сутрин и краткотрайни, а за пролетта април-май са характерни обилни валежи.


 
Екскурзии и почивки - Танзания

Новини за Танзания
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
06 Август 2018
First Minute - специална цена на нашите първи пътешественици! Бъди първият записан пътеш...
20 Август 2017
Астрономично шоу, при което Луната ще покрие изцяло слънчевия диск, ще бъде наблюдавано ...
20 Юли 2017
Малайзия забрани Despacito Причината е сексуалният подтекст на песента Властите в Ма...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия