Мадагаскар

Мадагаскар
Мадагаскар е четвъртият по големина остров на планетата и притежава изключително красива природа.
Острова е заселен вече над 2000 години. Населението е приблизително около 21 милиона души и продължава да се увеличава с няколко процента годишно.
Едно от местата, които не бива да пропускате докато сте на острова е столицата Антананариво. Основан през 1625 година, днес тя е най-големият и динамичен град на острова. Разположена е в централните планински части на Мадагаскар и по тази причина има по-хладен климат.
Лемурите са едни от най-вълнуващите създания на Мадагаскар. Това са примати, които се срещат единствено тук и на някои от близките острови.
Кухнята на Мадагаскар се базира основно на продукти местно производство. Ориз, боб и картофи също присъстват  най-често на трапезата приготвени по различни начини. Оризът сам по себе си може да бъде наречен „душата“ на малагаската кухня.
Със своите прекрасни тропически плажове и топъл климат Мадагаскар е атрактивно място за морски туризъм. Непосредствено до северозападното крайбрежие на провинция Антсиранана се намира малкият остров Нуси Бе. Той притежава красива и живописна природа. Златните плажове и красиви коралови рифове са причина за възникването на няколко малки курортни комплекса на острова.
Екскурзии и почивки - Мадагаскар

Новини за Мадагаскар
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
08 Декември 2018
🐠Червено море - да се гмурнеш в Рая🐟 ✈️На три часа полет о...
21 Ноември 2018
Ранни записвания VS LAST MINUTE OFFER Ранни записвания: Какво печелите вие и кои са пре...
21 Ноември 2018
☀️Турция вече ни кани и примамва с предложения за незабравимо лято изпълнен...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия