Мадагаскар

Мадагаскар
Мадагаскар е четвъртият по големина остров на планетата и притежава изключително красива природа.
Острова е заселен вече над 2000 години. Населението е приблизително около 21 милиона души и продължава да се увеличава с няколко процента годишно.
Едно от местата, които не бива да пропускате докато сте на острова е столицата Антананариво. Основан през 1625 година, днес тя е най-големият и динамичен град на острова. Разположена е в централните планински части на Мадагаскар и по тази причина има по-хладен климат.
Лемурите са едни от най-вълнуващите създания на Мадагаскар. Това са примати, които се срещат единствено тук и на някои от близките острови.
Кухнята на Мадагаскар се базира основно на продукти местно производство. Ориз, боб и картофи също присъстват  най-често на трапезата приготвени по различни начини. Оризът сам по себе си може да бъде наречен „душата“ на малагаската кухня.
Със своите прекрасни тропически плажове и топъл климат Мадагаскар е атрактивно място за морски туризъм. Непосредствено до северозападното крайбрежие на провинция Антсиранана се намира малкият остров Нуси Бе. Той притежава красива и живописна природа. Златните плажове и красиви коралови рифове са причина за възникването на няколко малки курортни комплекса на острова.
Екскурзии и почивки - Мадагаскар

Новини за Мадагаскар
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
06 Август 2018
First Minute - специална цена на нашите първи пътешественици! Бъди първият записан пътеш...
20 Август 2017
Астрономично шоу, при което Луната ще покрие изцяло слънчевия диск, ще бъде наблюдавано ...
20 Юли 2017
Малайзия забрани Despacito Причината е сексуалният подтекст на песента Властите в Ма...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия