💙Дуръс - различен и магнетичен💙

06 Ноември 2018 г.

💙Дуръс - различен и магнетичен💙
Дуръс или Драч е най-древният град в Албания и най-голямо нейно пристанище. Намира се на Адриатическото крайбрежие, на около 30 км от Тирана. Разполага с около 10 км плажове с широка пясъчна ивица и изумрудени води. Фериботната връзка Дуръс - Бари, го прави изключително посещаван и желан за италианците, които го посещават по всяко време на годината. Близостта до столицата и летището на Албания, хубавите пътища, модерната леглова база, гостоприемството и ниските цени привличат туристи от цял свят, някои от които съвсем не идват за пръв и последен път.
Сред основните забележителности е амфитеатърът в Дуръс, който е най-големият на балканския полуостров. Други интересени обекти са останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей.
Крайбрежната алея с многобройни ресторанти, пицарии, сладкарници и барове предлага на гостите вкусна и прясна храна. Тук можете да похапнете обилно и евтино морски дарове - калмари, октоподи, скариди, миди, и др., а за любителите на сладки изкушения препоръчваме сладкишът трилече - албански национален сладкиш, които измества от пиедестала дори турската баклава.
💙Ако искате да опознаете Албания и посрещнете Нова година на първа линия в отличен 4 **** хотел, с вкусна храна, напитки и музика на живо заповядайте с насhttps://bit.ly/2x1uxnI
☎️0879 177 990 или 💌office@fourseasonstravelbg! Местата вече са ограничени!

Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
03 Април 2019
Около 300 слънчеви дни в годината, широки плажни извици и кристално чиста вода. Пулия е...
03 Април 2019
✨Чисто нов хотел – ТОП хотел ✨Луксозен комплекс с изискано обслужва...
02 Април 2019
✅Архитектурата - свързва се предимно с произведенията на великия архитект Антонио ...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия