Екскурзия до Йордания чартър и водач

Йордания, Йордания

6 дни / 5 нощувки

Самолетни
Цена от: 0.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


 • Програма
ПЕРЛИТЕ на ЙОРДАНИЯ и СВЕТИТЕ ЗЕМИ

Програма

ДЕН 1 / СОФИЯ – АКАБА

Събираме се на летище София за чартърен полет София – Акаба.

След пристигането не летище Кинг Хюсиен, преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към Акаба, известен със своите пясъчни, девствени плажове и едни от най-красивите коралови рифовеи на Червено море.

Настаняване в Reau Rivage 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 / ПЕТРА – УАДИ РУМ
от Акаба до Петра – около 126 км / 1 час и 50 мин
от Петра до Уади Рум – около 
105км / 1 час и 40 мин

Закуска. Отправяме се към розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО. Петра, чието име означава „скала“, е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център, за който са се носили митове и легенди.

За да достигнем до това чудо на древния свят, ще преминем през тесен пролом дълъг 1 км и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Самата разходка е едно незабравимо преживяване, по време на която ще заснемете ослепителни цветове на скалните образувания. Предвижвайте се напред, постепенно пред нас ще се разкрие магическа гледка: Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той е построен през първи век, като гроб на важен набатейски цар и е израз на техническия гений на тези древни хора.

За финал на деня ни предстои уникално изживяване – нощувка под звездите на природният феномен Уади Рум.

Настаняване в Sand Rose capmp или Hillawi camp, или подобен в Уади Рум.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 / УАДИ РУМ – ИЗГРЕВ И ДЖИП САФАРИ – ВИТЛЕЕМ
Около 416 км / 5 часа и 30 мин

Ранна закуска. След това посрещаме изгрева на Слънцето над пустинята. Уникално преживяване, което ще помним за цял живот. Само ние и изгряващото Слънце сред пясъци и невероятен пейзаж. Уади Рум е невероятно място извън времето. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс като „огромни, отекващи и богоподобни“. Макар на пръв поглед пустинята да е една безкрайна пустош, тук посетителите могат да се чувстват като истински откриватели,търсещи спокойствието на огромните равнини, спускане в дълбоки каньони или скални рисунки на повече от 4000 години.
По желание и срешу доплащане, за да бъде наистина незабравино нашето преживяване в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността, се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло!


След емоционалната сутрин в пустинята се отправяме към границата с Израел. След смяна на местния екскурзовод и автобуса достигаме до Витлеем – родното място на Исус Христос. Ще посетим Базиликата Рождество Христово.

Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН 4 / ЙЕРУАСАЛИМ – МЪРТВО МОРЕ
От Витлеем до Йерусалим – около км / 20 мин.
От Йерусалим до Мъртво море – около 
45 км / 50 мин.
От Мъртво море до Аман – около 
190 км / 3 часа и 30 мин.

Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.

След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.

По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.

Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.

След поклонението, продължаваме през хълма Сион, където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря, преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.

Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.

След обиколката из Светите места, преминаваме през района на Мъртво море и се връщаме в Йордания. Сменяме автобуса и местния екскурзовод.

Настаняване в хотел в Аман. Нощувка.

ДЕН 5 / АМАН – МАДАБА – ПЛАНИНАТА НЕБО – МЪРТВО МОРЕ
От Аман до Мадаба – около 33 км / 50 мин.

От Мадаба до Недо – около км / 20 мин.
От Недо
 до Мъртво мове – около 27 км / 30 мин.
От Мъртво море до Акаба – около 
272 км / 3 часа и 10 мин.

Закуска. Програмата започва с обзорна обиколка на Аман – столицата на Йордания е елегантна смесица на древно и модерно. Първоначално, също като Рим, Аман е бил построен на 7 хълма, сега се простира на повече от 19. Наричат го още Белия град, заради белите и розови камъни, с които са изградени сградите.

Продължаваме към Мадаба – петият по големина град в Йордания. Той пази следите на древни цивилизации под формата на красиви мозайки, с които градът е известен днес. Едно от най-значимите за нас места е Църквата Свети Георги. Там се намира „Картата на Мадаба”. Това е най-известната мозайка в Мадаба. Датира от VI век и изобразява Йерусалим и част от Светите земи. Картата се намира на пода на църквата.

Следваща наша спирка е Хълмът Небо (обект на посещение само когато църквата е отворена), който се намира в покрайнините на Мадаба. Смята се, че Моисей се качил на този хълм и Бог му показал гледка към Обетованата земя. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани, обвито в мистерия и легенди.

Черешката на положителните еможии през днесшният ден е едно от най-удивителните места на Земята – Мъртво море. Крайбрежието на езерото (каквото всъщност представлява Мъртво море) е най-ниската част от сушата на планетата и най-богатия източник на естествени соли в света. Ежегодно нивото на водите на Мъртво море спада средно с 1 метър. Направете денят си още по-вълнуващ и запомнящ се – вземете вестник и легнете като човешка коркова тапа във водата, или по-точно върху нея. Гарантивано е, че няма да потънете, тъй като съдържанието на сол е седем пъти по-голямо от това в Средиземно море.

Мъртво море безспорно се нарежда сред най-интересните природни феномени, които задължително трябва да бъдат видени.

Трансфер до Акаба. Нощувка.

ДЕН 6 / АКАБА – ПЛАЖ ИЛИ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРАЛИ – СОФИЯ

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия: Шнорхелинг за разглеждане на пъстри рибки и корали.

Трансфер до летището и полет Акаба – София.

 

Полетно разписание: подлежи на препотрърждение

Превозвач: BAC

София – Акаба – 08:00 – 11:30 ч.

Акаба – София – 16:00 - 19:30 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 30 минути в посока с 3*/4* автобус.

Допълнителни екскурзии

Акаба – шноркелно приключение в сърцето на Червено море 

Цена: 59 евро

Полудневно шноркелно приключение на корабче с включен обяд, гмуркане в Червено море и неговите мистериозни дълбочини. Гмуркането в Червено море представлява спускане в обширен аквариум. Толкова е чиста водата, че дори от лодка можете да се взрете надолу и да наблюдавате калейдескопа от рибни екплозии и богатство от рифове. Предвиден е обяд. Връщане в Акаба. 


Цената включватранспорт с автобус, обяд на лодката + безалкохолна напитка, кърпа и комплект за гмуркане.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Джип Сафари в пустинята Уади Рум

Цена: 138 евро

За да бъде наистина незабравино преживяването в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността, да се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло!

Цената включва: транспорт.

Цената не включваразходи от личен характер.Цената включва:
 • Самолетен билет с директен чартърен полет, с включени летищни таки;
 • Багаж – чекиран 20 кг и малък ръчен;
 • 5 нощувки със закуски и вечери:
  • 2 в Акаба, Sol y Mar Beu Rivage 4* или подобен;
  • 1 във Витлеем, Paradise 3* или подобен;
  • 1 в Аман, Grand Palace 4* или подобен;
  • 1 в пустинята Уади Рум, Sand Rose Camp или подобен;
 • Всички трансфери описани по програмата;
 • Обзорен тур на Петра;
 • Посещение на Витлеем и Базиликата Рождество Христово;
 • Тур на Йерусалим;
 • Тур на Аман;
 • Посещение на Мадаба и планината Небо;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Всички трансфери с комфортен климатизиран автобус;
 • Входни и изходни такси и визи за Йордания и Израел;
 • Медицинска застраховка с асистънс и покритие 10000 евро от ДЗИ;
 • Представител на туроператора за цялото пътуване.


Цената не включва:
 • Бакшиши за шофьорите около 2$ на ден;
 • Бакшиши за водачите около 3$ на ден;
 • Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
 • Обяди;

 • Джип Сафари в пустинява Уади Рум – ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни: 138 евро на човек;
 • Шнорхелинг за разглеждане на пъстри рибки и корали: 59 евро на човек;
 • Лични разходи;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

 • Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;

 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Резервирай
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
03 Април 2019
Около 300 слънчеви дни в годината, широки плажни извици и кристално чиста вода. Пулия е...
03 Април 2019
✨Чисто нов хотел – ТОП хотел ✨Луксозен комплекс с изискано обслужва...
02 Април 2019
✅Архитектурата - свързва се предимно с произведенията на великия архитект Антонио ...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия