Вашата оценка

Нова година 2018 в СПА Лутраки Позар и Кастория

София - Лутраки Позар - Кастория - Едеса - София
4 дни / 3 нощувки
Автобусни
Цена от: 530.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели
  • Полезна информация
Нова година 2017 в СПА Лутраки Позар и Кастория - екскурзия с автобус

1 ден - 30.12.2016
София – Лутраки Позар
Отпътуване от София, храм-паметник Александър Невски в 07:00 ч. по маршрута: Кулата – Солун Лутраки Позар. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана „гръцките Алпи”. Настаняване в хотела. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Половина от реката е със студена вода, а другата половина - с температура 37 градуса, оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център. Вечеря и нощувка.

2 ден - 31.12.2016
Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание (с допълнително заплащане 10 евро) полудневна екскурзия до град Едеса или още наричан в миналото от цар Самуил град Воден. Едеса е на разстояние 30 км от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отпътуването е в 10:00 ч. с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки около 14:00 ч. Време за СПА удоволствия и подготовка за празничната новогодишна нощ. Посрещане на Новата 2017 г. в ресторанта на хотела с богата вечеря, тържество с жива музика. Нощувка.

3 ден - 01.01.2017
Лутраки Позар - Кастория – Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание (с допълнително заплащане 20 евро /при минимум 20 туристи) екскурзия до Кастория или още разходка близо до славната българска област Кутмичевица в някога българският град – Костур - живописен град, удивително наподобяващ на Охрид. Свободно време за разходка край езерото, или възможност да обядвате в крайбрежните таверни или време за пазаруване в специализираните магазини за кожени палта и всякакви кожени изделия. В 17:30 ч. отпътуване от Кастория за Лутраки Позар. Вечеря и нощувка.

4 ден - 02.01.2017
Лутраки Позар – София
Късна закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България.
 
Цена:
• 530 лв. –на турист в двойна
• 359 лв. – за трети човек на допълн.легло
• 220 лв. - за дете от 3 до 12 г., настанено с двама възрастни
• 70 лв. –за дете до 3 г. без легло
• единична стая - на запитване

Включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
• 3 нощувки със закуски на богата блок маса в СПА хотел Четири сезона http://www.4-epoxes.gr/
• 2 стандартни вечери по меню без напитки
• ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА вечеря с жива гръцка музика и включени напитки: аперитив, 0,250 мл. вино и безалкохолна напитка
• Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
• Медицинска застраховка в Чужбина за 2000 евро
• Екскурзоводско обслужване

Отстъпка за собствен транспорт - 30 лева

FSTINBI

 
• Входни такси на посещаваните обекти
• Целодневна екскурзия до живописната Кастория – 20 евро при минимум 20 туриста
• Полудневна екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро
• Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки



 
Нова година в Гърция
Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев=0.5112 eвро
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване Минимален брой за осъществяване на пътуването - 35 туриста;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Описание на курорта Лутраки
Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.

Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.

Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

Описание на полудневната екскурзия до Едеса:
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

Описание на Кастория
Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви.
Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.
Езерото Орестиада - разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия