Вашата оценка

Екскурзия Швейцария – алпийска приказка самолет и автобус

София – Цюрих – Люцерн – Берн – Женева – Веве – Монтрьо – Цермат – Комо - Тремедзо – Лаго Маджоре – Изола Бела – Женева – София
6 дни / 5 нощувки
СамолетниАвтобусни
Цена от: 457.00
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
Екскурзия Швейцария 2017 – алпийска приказка самолет и автобус

04.08.2017: 06.30ч. Отпътуване от летище София за Базел с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 07.55 ч.- Пристигане в Базел.Отпътуване за Цюрих – индустриален, финансов и културен център на страната и един от най-космополитните и динамични швейцарски градове. Самият център на града и забележителностите се простират от двете страни на река Лимат и впечатляват посетителите със своето архитектурно богатство. Туристическа програма в Цюрих- “Банхофщтрасе”, “Линденхоф”, катедралата “Гросмюнстер”, църквата “Фраумюнстер”.  Отпътуване за Люцерн - най-симпатичният швейцарски град: с покрит дървен мост, възстановен след злощастен пожар, с паметник на най-тъжния лъв въобще, с 5 милиона туристи, които се извървяват през него всяка година. Разглеждане на Лъвския паметник, двата покрити моста над река Ройс, Ледниковата градина.Нощувка.                                                                                                                                                                                  
05.08.2017:Закуска.Отпътуване за Берн, който освен столица на страната е и единственият швейцарски град, който е записан в своята цялост в списъка на ЮНЕСКО като средновековно-романтичен град -легенда, който в Стария град съхранява своята богата история/. Разглеждане на Стария град; Беренплац; Марктгасе; Часовниковата кула; Кметството; Катедралата.Отпътуване и разглеждане на Олимпийския комплекс в Лозана.Отпътуване и разглеждане на Женева- европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора,  родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници.Разходка до острова Русо с паметника на известния философ роден в стария град през 1712 г.; катедралата Сент Пиер (Св. Петър) – център на протестантството; Кметството; Двореца на нациите; моста Мон Блан. Връщане в хотела. Нощувка.
 
06.08.2017: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Веве, седалище на гиганта Нестле. Веве е курортен град с развит туризъм. Множество световно известни творци са пребивавали тук: Жан Жак Русо, Чарли Чаплин, Оскар Кокошка, Фьодор Достоевски, и тук са починали писателите Греъм Грийн и Хенрик Сенкевич. Фото-пауза пред статуята на Чарли Чаплин. Кратка спирка в Монтрьо – разположен край женевското езеро в богат винопроизводителен район. Градът е домакин на няколко фестивала. Разходка по дългата 7 км крайбрежна алея, която ежегодно украсяват със забележителни скулптури на коне, пауни, крави, морски кончета, направени от зеленина и клони. Отпътуване за Цермат. Пристигане в селището Теш. Изкачване със зъбчата железница до Цермат. Пешеходна разходка в един от най-популярните швейцарски курорти, в който дори автомобилите са забранени , разположен в подножието на връх Матерхорн (4478 м).
 
07.08.2017: Закуска. Отпътуване и туристическа програма в най-големия град на езерото Комо: Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Маджоре. По желание изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков.Отпътуване за Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо.Гледката, която се разкрива към бреговете на езерото от тесните калдъръмени улички, е уникална.  Нощувка.
 
08.08.2017:Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. По желание разходка с корабче до Изола Бела – най-впечатляващият остров от архипелага. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео.
 
09.08.2017: Закуска. Отпътуване за главния град на Автономната област Фрули Венеция Джулия -  Триест. Кацнал на брега на Адриатическо море  и населяван  през вековете от различни народи- гърци, италианци,арменци,славяни, французи, немци, австрийци - градът е успял да превърне смесицата от различни култури и архитектурни стилове в уникален чар.Посещението ще започне от „Пиаца д‘Унита д'Италия” - централния площад на града,отворен към морето и обрамчен с импресивните дворци Палацо дел Муниципио  и Палацо дел Говерно. В центъра е Фонтанът на четирите континента, дело на склуптура Маджолени. Минавайки покрай сградите на старата Борса и Театро Верди ще достигнем до Гранд Канал - едно от най-очарователните места на града. Отпътуване за България.
 
10.08.2017:Пристигане в България около обяд.
Възрастен
в двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г.
с двама възрастни
895 лв.
1245 лв.
845 лв.

Цената включва:
* самолетен билет София - Базел с редовен полет на авиокомпания Wizzair
* летищни такси
* малък салонен багаж с максимални размери 42 x 32 x 25 см
* транспорт по посочената туристическа програма с автобус ***
*5 нощувки със закуски в хотели **/ ***
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 



FSTSYBI
 
* голям салонен багаж (макс. размери 56 x45 x25 см) -  50 лв.
* куфар за чекиране до 23 кг. - 85 лв.
* куфар за чекиране до 32 кг. - 110 лв.
* трансфер до летище София от Пловдив и Хасково – 25 лв.
* входни такси на туристическите обекти
* екскурзия до Цермат с железница – 40 лв.
* изкачване със железница до Цермат - CHF 18 / 33 лв. за възрастен и CHF 9 / 17 лв.
* По желание, при подходящи метеорологични условия- изкачване с лифт до Малкия Матерхорн, на 3820 м.: CHF 100 / 183 лв. за възрастен и CHF 50 / 92 лв.;*
* застраховка „отмяна на пътуване”
 
Екскурзия до Швейцария 2017
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Екскурзията до Цермат (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията исе осъществява при минимум 20 туриста!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
 
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
23 Април 2024
Венеция - сбъдната романтика Венеция, известен като "градът на каналите"...
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия