Екскурзия Мароко - обиколна

8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 1398.42 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.04.2019 от 1437.54 BGN Резервирай
23.04.2019 от 1437.54 BGN Резервирай
30.04.2019 от 1437.54 BGN Резервирай
01.10.2019 от 1437.54 BGN Резервирай
08.10.2019 от 1417.98 BGN Резервирай
15.10.2019 от 1398.42 BGN Резервирай


 • Програма
Обиколна екскурзия на Мароко - най - доброто от Мароко
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от летище София (Терминал 1) с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Агадир и посрещане от местната агенция. Трансфер до хотел "Argana" 4* (или подобен). Настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.


Ден 2

Закуска. Обзорна обиколка на Агадир с местен лицензиран екскурзовод - един от най-популярните курортни градове в Африка. Агадир се отличава с интересна архитектура, приятен тропичен климат (с над 300 слънчеви дни в годината), безкрайни пясъчни плажове (с дължина от около 12 км и широчина до 120 м), екзотична околност и толерантно население. Града предлага на посетителите си изобилие от магазини, бутици, ресторанти и нощни клубове. По време на обиколката: посещение на първото рибарско пристанище на Мароко, намиращо се в Агадир; мистериозният стар град Касба; старите квартали Фаунти и Таллборж (Founty и Talborjt). Посещение на известния пазар "Сук ел-Хад", намиращ се в голям парк - чудесна възможност да закупите от прочутото Арганово масло. Връщане в хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря и нощувка.


Ден 3

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Есауира. Разходка в центъра на Медината (ЮНЕСКО) по улиците, обградени от типични бели къщички. След обиколката на града - отпътуване за Казабланка. Обзорна обиколка на Казабланка - най-големият и най-романтичният град в Мароко. Посещение на старата Медина; площад "Мохамед" V; търговската улица, датираща още от 1930 година; площада на Обединените нации; най-големия парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. Настаняване в хотел "Casablanka Oum Palace" 4* (или подобен) в Казабланка. Вечеря и нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Пътуването продължава към Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“. Обзорна обиколка на Мекнес - един от четирите имперски града, който по време на управлението на Мулай Исмаил бил столица на Мароко. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис и посещение на руините на Волубилис. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес (през Мекнес). Настаняване в хотел "Sofia" 4* (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.


Ден 5

Закуска. Следва ден, посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресето Бу Инания (включена входна такса) - построена в периода 1351-1356 г. в мавритански стил от султанския син Абу Инан Фарис. Медресето Бу Инания не е просто бивше религиозно училище, но е и една от най-интересните забележителности на древния град Фес. Това е единственото училище, което има собствено минаре и се използва и като джамия - една от малкото отворени в града за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира построеният през XIV век Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Тук е и втората по големина джамия в Мароко - „Ал Карауин", която е построена през 859 г. като мадраса - един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният фонтан "Нежарин". Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Привечер - прекосяване на Атласките планини и пристигане в Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо-растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина и наричан още "малката Швейцария". Настаняване в хотел "Chems" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.


Ден 6

Закуска. След закуска ще имате възможност да се насладите на едно от природните чудеса на Мароко - водопада Узуд. Самата дума оuzoud идва от берберски и означава "маслина", заради намиращите се тук маслинови дървета. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid, в превод от арабски "Реката на робите"). Отвсякъде дебнат маймуни, които търсят какво да отмъкнат за хапване от туристите. След обяд - отпътуване за Маракеш. Настаняване в хотел "Gomassine" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.


Ден 7

Закуска. Целодневна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на запада". Градът e основан през XXI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на: гробниците на Са‘адин; градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали и територия с около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир; джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко; двореца Бахия. Следобяд – разходка по търговската улица със занаятчийски дюкянчета и очарователни алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство (входна такса срещу доплащане от 7 евро). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


Ден 8

Закуска. Трансфер до летището в Агадир. Чартърен полет на авиокомпания "BH Air" за София, България.

 
Мароко - обиколен тур
Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма:няма
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Единична стая - 95 EUR
Допълнително легло в двойна стая - -22 EUR отстъпка
от основната цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая за деца от 2 до 11.99 г. - -60 EUR отстъпка
от основната цена


Пояснения:
 • Условия за плащане: при резервация - 300 лева; доплащане до 100% - до 21 дни преди датата на отпътуване.
 • Условия за анулация: до 60 дни - без неустойка; от 60 до 30 дни - 100 лева; от 30 до 22дни - 300 лева; под 22 дни - цялата дължима сума.
 • Полетно разписание - "BН Air": София - Агадир 14:00 - 16:40 / Агадир - София 17:30 - 00:10
 • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
 • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
 • Пътуването се провежда при минимум 20 записани туристи.
 • Туроператора си запазва правото да променя програмата.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.


Цената включва:
 • Самолетен билет София - Агадир - София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси;
 • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг с размери до 60x40x30 см;
 • Такса гориво и вредни емисии (20 евро), обявена на 03.04.2017 г. от "BH Air";
 • Общинска такса (1,76 евро на ден);
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Агадир в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуски и вечери във Фес в хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Бени Мелал в хотел 4*;
 • Посещение и обиколка на Агадир, Есауира, Казабланка, Фес, Бени Мелал, Узуд, Маракеш;
 • Посещение и разглеждане на Рабат и руините на Волубилис;
 • Медицинска застраховка със застрахователна компания "Уника" с покритие 5 000 евро и асистанс;
 • Представител на туроператора с български език по време на целия престой;


Цената не включва:
 • Допълнителните екскурзии; услуги, които са с допълнително заплащане; разходите от личен характер;
 • Входна такса за градините на Мажорел (7 евро/човек), входна такса на джамията "Хасан ІІ" (12 евро/човек) - заплащат се на място;
 • Бакшиши (между 10 и 15 евро на човек за целия престой) - заплащат се на място;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 65 г. и 75 г. - 5 евро;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 75 г. и 80 г. - 12 евро;

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”

 
Етикети
почивка в мароко агадир, почивка в мароко мнения, почивка в мароко 2018, оферти мароко 2018, на море в мароком, мароко имперски тур, почивка мароко май 2018, оферти мароко, великолепието на имперските градове, фес, казабланка, маракеш, мароко, агадир, екскурзия до мароко чартър и водач, обиколна екскурзия мароко, пътуване до мароко с група, пътуване до мароко със самолет, мароко група, екскурзия до казабланка, екскурзия фес, екскурзия маракеш, пътуване до маракеш група, оферти за мароко 2018, обиколен тур мароко 2018, екскурзии мароко 2018, почивка в мароко, почивка в мароко чартър, екскурзия до агадир, екскурзия до мароко чартърен поледт, екскурзия до мароко чартър, екскурзия мароко с чартър, екскурзия мароко чартър, обиколен тур на мароко, обиколна екскурзия мароко, почивка в мароко чартър, почивка в агадир, почивка в мароко директен полет,
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
07 Март 2019
💙Истанбул - един град на два континента💙 Разположен от двете страни на ...
02 Март 2019
Известна със своите чаровни малки градчета и китни средновековни селца, разположени по х...
01 Март 2019
Малка държава, разположена в Северна Африка. Името на държавата съвпада с името на столи...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия