Вашата оценка

Нова година в Парачин Сърбия 2019 - 2 нощувки

Ниш - Парачин - манастир Раваница - манастир Манасия
3 дни / 2 нощувки
АвтобусниСобствен транспорт
Цена от: 385.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
Нова година в Сърбия, Парачин
Хотел PETRUS 3* с включен пансион: 2 закуски, 1 обяд, 1 празнична новогодишна вечеря с включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и музика на живо, 1 празнична вечеря на 01.01 и музика на живо

След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Услугата е срещу допълнително заплащане

1 ДЕН - 31.12 /СОФИЯ – ПАРАЧИН/
Отпътуване от София в 08.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София-ГКПП Калотина-Пирот-Ниш-Парачин. Пристигане в Парачин около обяд. Парачин е тих и спокоен град в Поморавски окръг, разположен е в долината на река Велика Морава. Настаняване в хотел Petrus, разположен в идеалния център на града. Сградата на хотела е с особено впечатляваща архитектура от времето на бивша Югославия и е символ на град Парачин. Днес всички стаи са обновени в модерен стил, но с класически елементи напомнящи 80те години на миналия век. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за самостоятелна разходка в града. Подготовка за вечерта. Празнична новогодишна вечеря с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

2 ДЕН - 01.01 /ПАРАЧИН - МАНАСТИР РАВАНИЦА* - МАНАСТИР МАНАСИЯ*/
Късна закуска. Свободно време или по желание екскурзия до манастирите Раваница и Манасия.
Раваница е средновековен манастир в Източна Сърбия. Според легендата e построен от Св. Княз Лазар, загинал в битката на Косово поле на 28 юни 1389 год. Нетленните мощи на Светия княз се съхраняват в главната манастирска църква „Възнесение Господне”, строена между 1375 - 1377 год. Фреските са от същия период, няколко години преди битката на Косово поле. Манастира е ограден с яка крепостна стена, укрепена с кули - някога 7 на брой но днес са оцелели 4. Освен нетленните мощи на княз Лазар, притвора на манастирската църква съхранява мощите и на големия светец Св. Ромил Бдински. Посещение на манастира.
Манастир Манасия се намира в близост до град Деспотовац, в Поморавски окръг на река Ресава. Основан от деспот Стефан Лазаревич между 1407 и 1418 г. Укрепен и опасан с крепостни стени с 11 на брой отбранителни кули. Тук Константин Костенечки, когото турското нашествие кара да търси покровителството на сръбския кралски двор, създава известната Моравска старобългарска книжовна школа, поради което е наречен от сърбите "Константин Философ”. Манастирският комплекс, посветен на потомъка на давидовия род Манасия, включва църквата "Света Троица", една голяма магерница и манастирски сгради с килии за монасите. Посещение на манастира.
Връщане в хотела в Парачин. Празнична вечеря с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ДЕН - 02.01 /ПАРАЧИН - НИШ - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Ниш. Пешеходна обиколка в центъра на град Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Кратко свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София след обяд.


 
* Дата човек в двойна стая трети човек в стая единична стая дете до от 2 до 12 години в стая с 2 възрастни
При записване до 15.10.2018г. 31.12.2018  385лв.  355 лв.  440 лв.  255 лв.
При записване след 15.10.2018г. 31.12.2018  420лв.  400 лв.  480 лв.  265 лв.

При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 20 лева / на човек. В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховате самостоятелно. Също така нямате запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
2 нощувки, 2 закуски в хотел PETRUS 3* разположен в идеалния център на Парачин
1 обяд на 31.12
1 празнична новогодишна вечеря /на сервиране/ с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в банкетната зала на хотела
1 празнична вечеря /на сервиране/ на 01.01 с жива музика и включена неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
транспорт с туристически автобус 3*
водач от фирмата организатор
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец


FSTVABI





 
входни такси и билети за забележителности
екскурзия до манастирите Раваница и Манасия – 10 евро (организира се при група минимум 25 души)
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

 
Нова година в Парачин с 2 нощувки автобус или собствен транспорт
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Срок за записване: до запълване на свободните места.
Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователноста на записване.
Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия