Рим – Неапол – остров Капри – Флоренция – Римини със самолет и водач

Анкона – Асизи – Рим – Ватикана – Неапол – Помпей – остров Капри – Сиена – Флоренция – Монтекатини Терме – Римини – Анкона
8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 1120.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
1 ден: Отпътуване от летище София за Анкона. Кацане в Анкона. Отпътуване за Асизи. Очарователно, средновековно градче в централната част на Италия, в провинция Перуджа, област Умбрия. Туристическа пешеходна разходка на Асизи, градът e запазил чара си от миналото и e мястото, където се ражда покровителя на Италия, Свети Франциск. Главната забележителност е именно папската базилика Свети Франциск от Асизи, тук е погребан и самият светец. В базиликата през 1930 г. царица Йоанна и цар Борис III сключват брак. Обиколката включва и  църквата „Санта Мария Сопра Минерва“, която еразположена в центъра на града. Църквата „Св. Руфино“, в която за първи път Св. Франциск започва да води проповеди. Тук се намира и криптата, която датира от 11 век, където Свети Франциск се е молил. Свободно време. Отпътуване за района на Асизи. Настаняване. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Рим. Столицата на Италия съществува от 2800 години  известена е още като „Вечният град“   /la Città Eterna/,  или „Градът на Седемте хълма“. Разположен на реките Тибър и Аниене, един от най-величествените градове столица на Римската империя, най-могъщата и най-дълго просъществувалата империя в класическата западна цивилизация. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, римски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години.Пешеходна туристическа обиколка с местен екскурзовод на български език. Обиколката започва с върховния Касационен Съд и площад "Кавур". Замъкът "Сан`т Анджело", който е  построен от император Адриан, за негова гробница. Зад името на замъка Сант Анжело  стои интересна история. През 590г. върлувала ужасна чума. Според легендата Папа Григорий видял ангел (Архангел Михайл) на върха на замъка да прибира меч в ризницата си, което предизвестявало край на чумата. Така и станало. Затова замъкът е кръстен така и сега на върха му има статуя на Архангела. Базиликата "Свети Петър" се смята за най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят. На покрива й са поставени статуите на Исус Христос и 11-те апостола (без тази на Св.Петър). Свети Петър е бил изгорен на клада върху нея е направен гроб, след това е  направен параклис, а по-късно е построена и цялата базилика. В нея има и мемориални саркофази, в които са положени мощите на различни папи. В строителството участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел. Посещение на  храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; "Циркус Максимус"; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г. В близост до Domus Aurea се издига и най-популярната забележителност на Италия и един от най-емблематичните символи на Древен Рим – Колизеума. Най-впечатляващият античен амфитеатър е бил построен като дар за римляните, на който да се провеждат различни игри и представления. Всъщност, осигурявайки безплатни зрелища за плебеите, римските императори ангажирали вниманието на непокорните граждани и си осигурявали контрол върху тях. Първоначално е известен като Амфитеатър на Флавиите. Настоящото си име придобива през 8 век във връзка с намиращия се наблизо колос на Нерон. Фотопауза при Колизеума. Свободно време. Настаняване в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Свободно време и възможност за доразглеждане на Рим.  По желание и срещу доп.заплащане  туристическа програма с посещение на Ватикана. Ватиканът е най-малката независима страна в света, територията и е едва 0.440 кв. километра. Тя се намира в град Рим и фактически Италия е единствената страна с която граничи. Ватиканът е седалището на папата - главата на римо-католическата църква. Главните забележителности тук са площада Свети Петър и Ватиканските музеи. Площадът е проектиран от Бернини. Той е обкръжен от 284 огромни колони, построени в 4 редици, направени така че, ако се гледат от централно място, колонадите изглеждат сякаш са разположени в една редица. В центъра на площада се намира Египетският обелиск, за издигането на който навремето са били необходими 900 души. Във Ватиканските музей се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело.Пешеходна разходка до едни от най-красивите места в Рим: площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Отпътуване за Помпей. Свободно време. По  желание и срещу доп.заплащане посещение на археологическите разкопки в Помпей. Голям античен римски град, погребан под слой от вулканична пепел след изригването на вулкана Везувий. Погубенията град е консервиран за векове през 79 г., когато вулканичната пепел на изригналия вулкан посипва три града – Помпей, Херкулан и Стабия. Преди изригването Помпей е бил величествен и оживен град, достатъчно отдалечен от Рим, което привличало богатите безделници от столицата. Открит през 1748 г., когато са проведени и първите археологически разкопки. В момента е музей под открито небе. Разглеждане на Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др. Отпътуване за Неапол.  Градът е с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Разглеждане на Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово /Замъка яйце/, галерията ”Умберто I” и Aнжуйският замък. Свободно време. Настаняване в района на Неапол. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до остров Капри. Отпътуване с корабче. Приказно красив и магнетичен, островът е  любима туристическа дестинация за  ценителите на италианската романтика, живописните пейзажи, очарователните спираловидни пътища и спиращата дъха панорама. Скалистият остров в Тиренско  море ще ви очарова с екзотика, древни руини и природни феномени. Струва си човек  да посети поне веднъж в живота си Капри. Пешеходна разходка в град Капри с посещение на  църквата Свети Стефан, градините на император Август и панорамната тераса с изглед към един от символите на острова Фаралионите / . Отпътуване за Неапол.Трансфер до хотела. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за Сиена. Сред хълмовете на Тоскана, на 55 км. от Флоренция се намира незабравимата Сиена, която мнозина смятат за една от най-интересните  дестинации  в Италия. Повече от хиляда години, Сиена пази жив духа на богата си история и култура. Постройките, които са оцелели от времето на разцвета на града през Средновековието, са живото доказателство за богатството и разкоша от онези времена.  Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Кампо“,който всяка година е сцена на прочутото конно надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико”, политическия център на града; кулата “Манджа“, една от най-високите в Тоскана; Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия.  Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване. Нощувка.
 
7 ден: Закуска. Отпътуване за Флоренция столицата на Тоскана. Наричат Тоскана градината на Италия, а Флоренция  най-прекрасното й цвете. В продължение на поне 1000 години градът e наричан люлката на Ренесанса. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации като Микеланджело, Леонардо, Джото, Данте, Галилей, Торичели, тук е роден Америго Веспучи, а Христофор Колумб открива новия свят благодарение на карти нарисувани от флорентинци. Пешеходна разходка на Флоренция. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ;  Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г. Свободно време или срещу доп. заплащане посещение на галерия „Уфици“. Посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език.  Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите. В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия  във Флоренция и Италия. Музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIIIв. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело. Късно следобяд отпътуване за района на Римини. Нощувка.
 
8 ден: Закуска. Трансфер до летището на Анкона. Полет до София.
Цена на човек, с включени летищни такси, в лева, за записвания до 15.05.2017г.
Дата
Цена на човек в двойна / тройна стая
Единична стая
Дете 2 – 11.99 г
 
 
 
 
24.05 – 31.05
1120
1360
1020
14.06 – 21.06
1120
1360
1020
28.06– 05.07
1140
1380
1040
12.07– 19.07
1160
1400
1060
20.09 – 27.09
1140
1380
1040
04.10 – 11.10
1120
1360
1020

 Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
* Самолетен билет София – Анкона – София, с авиокомпания BH air
* Летищни такси
* Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см
* Лицензиран автобус по време на цялата екскурзия
* 1 нощувка със закуска в района на Асизи
* 2 нощувки със закуски в района на Рим
* 2 нощувки със закуски в района на Неапол
* 1 нощувка със закуски в Монтекатини Терме
* 1 нощувка в района на Римини
* Пешеходна разходка на Асизи и Сиена
* Панорамна обиколка на Рим с екскурзовод на български език
* Пешеходна разходка на Флоренция с екскурзовод на български език
* Туристическа програма в Неапол с екскурзовод на български език
* Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
* Представител от България по време на пътуването


FSTSYBI
* Такса гориво 15 лв. на човек / заплаща се задължително /
* Полудневна екскурзия с екскурзовод на български език и включена входна такса Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ 85 лева на възрастен / 42 лева дете до 11.99 г. (при минимум 15 човека)
* Полудневна екскурзия Римските площади: 35 лева на възрастен / 18 лева дете до 11.99 г. (при минимум 15 човека)
* Целодневна екскурзия до остров Капри с екскурзовод на български език и включен билет за ферибота: 168 лева на възрастен / 84 лева дете до 11.99 г. (при минимум 15 човека);
Уфиции с професионален екскурзовод на български език и включен входен билет за галерията: 80 лева на възрастен / 40 лева дете до 11.99 г. (при минимум 15 човека)
* Посещение на археологическите разкопки в Помпей с включена входна такса и екскурзоводско обслужване на български език: 50 лева на възрастен / 25 лева дете до 11.99 г. (при минимум 15 човека)
* Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки
* Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание
* Разходи от личен характер
 
Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.
 
Резервации:
Депозит 300 лв. при резервация
Доплащане 21 дни преди датата на пътуване
 
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 100 лв.
от 30 до 22 дни: 300 лв.
под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума
 
Полетно разписание:  (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: BH Air
София – Анкона 11:30ч - 12:00ч
Анкона – София 13:00ч - 15:30ч
Всички времена са местни за съответната дестинация.
Забележки:
*За деца до 1,99г. се заплащат 50лв, без  да ползват самолетна и автобусна седалка. Допълнителните, свободноизбираеми турове не се заплащат.
 
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
20 Август 2017
Астрономично шоу, при което Луната ще покрие изцяло слънчевия диск, ще бъде наблюдавано ...
20 Юли 2017
Малайзия забрани Despacito Причината е сексуалният подтекст на песента Властите в Ма...
19 Юли 2017
Без допълнителни такси за ръчен багаж с Wizz Air Новите правила ще влязат в сила от 29 ...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия