Вашата оценка

Екскурзия до Рим със самолет, включен сити тур и екскурзовод на български

София - Рим - София
4 дни / 3 нощувки
Самолетни
Цена от: 590.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели
  • Полезна информация
Екскурзия Рим със самолет 2018
Рим със самолет и обслужване на български език !
Настаняване в хотел от веригата Raeli hotels 3 *
First Minute - специална цена от Four seasons travel за първият записан пътешественик за всяка една дата !  

 
Предимства на нашата програма:
Организирано пътуване
Дати по избор
Удобни полети
Малки групи – мин 8 човека
Изпращане на летище София
Възможност за организиран трансфер до хотела
Пешеходна разходка – включена в цената
Обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език
Избрани хотели 3 *** от веригата Raeli hotels
Най-добрата цена, но не за сметка на качеството!


1 ДЕН
Информационна среща на летище София с представител на агенцията 1 ч. и 30 мин. преди полета. Отпътуване от София с директен полет. Kацане в Рим. Организиран трансфер до хотела или самостоятелно придвижване до гара Термини с шатъл бус. По възможност оставяне на багажа на съхранение в хотела (настаняването в хотела се извършва след  след 14 ч.) Свободно време или допълнителна екскрузия.
Пешеходен тур „Барокови площади и фонтани“ с местен лицензиран екскурзовод на български език – ( около 3 часа ) - включен в цената.
На първата ви среща с Рим ще се разходите по най-известните и романтични барокови площади Пияца дел Пополо, Пияца ди Спания, фонтана Ди Треви, площад Навона, Парламента и колоната на Марк Аврелий, храма на Адриан. Ще отделим специално внимание на Пантеона, който ще ви изуми с уникалната архитектура. Вътре се съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио. Разходката включва прочути църкви, фонтани и пиаци. Обиколката ще завърши с площада  „Кампо де Фиори” –където в миналото са се извършвали публични смъртни наказания, а сега е едно от най-живописните места в Рим.
Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.
Свободен ден или по желание:
Пешеходна обиколка на Античен Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език – ( около 3 ч )
По време на този тур ще посетите най-големия амфитеатър в римския свят – Колизеума ( с предварителна резервация, за да се избегнат опашки и губене на ценно време ) и Римския форум, където ще видите и ще се запознаете с руините на прочути императорски храмове и базилики. Екскурзоводът ще ви покаже още Триумфалните арки на Тит, Септимий Север и Св. Константин Велики. Ще се изкачите и на Палатинския хълм, където освен страхотна панорамна гледка към руините на Римския форум, ще се потопите в света на римляните и ще разберете много интересни факти за техния живот.
Свободен следобед.
* Идея за свободното време: самостоятелна разходка в квартал Трастевере- сърцето на Средновековния Рим. Трастевере е един от най-автентичните римски квартали с многобройни малки ресторантчета, наречени „траттории”, в които можете да опитате традиционната римска кухня. Разходката ще ви запознае със средновековната история и изкуство на Вечния град. Ако имате желание може да посетите  църквите „Св. Мария в Трастевере” и „Св. Чечилия” , в които се  съхраняват великолепни стенописи и мозайки.
Нощувка.

3 ДЕН
Закуска.
Свободен ден или по желание:
Посещение на Ватикана, Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър”( с местен лицензиран екскурзовод на български език –  около 2 часа )
Пътуване през повече от 20 века изкуство и история ви очакват във Ватиканските музеи - от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело. Тук се намира една от най- красиво изписаните зали в света - Сикстинската капела, в която пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”.
Следобед по желание:
Посещение на  Галерия Боргезе  ( Вила Боргезе ) и парка Боргезе с местен лицензиран екскурзовод на български език –( около 3 часа ).
Галерия Боргезе, считана за „Царицата на частните колекции в света“. Галерия „Боргезе“ има само 20 зали, но във всяка от тях ви очакват смайващи срещи с познати шедьоври на изкуството. На партерния етаж са изложени скулптори, а на първия етаж колекцията от картини е изключитено богата и пищна - тук се съхраняват произведения на Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.  
Свободно време . Нощувка.

4 ДЕН
Закуска ( в зависимост от часа на полета е възможно закуската да бъде сух пакет ).
Организиран трансфер или самостоятелно придвижване от гара Термини до летището с шатъл бус или организиран трансфер Полет за София.
 
 
First Minute - специална цена за първият записан пътешественик за всяка една дата !              
Промоционалните цени са валидни за определен брой места и до изчерпването им !
По-ранната резервация е предпоставка за наличие на по-добра цена и места!

 
Дати FIRST MINUTE ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
07.10.2018 590 лв 630 лв 690 лв
21.10.2018 590 лв 630 лв 690 лв
04.11.2018 590 лв 630 лв 690 лв
18.11.2018 590 лв 630 лв 690 лв
02.12.2018 590 лв 630 лв 690 лв
09.12.2018 590 лв 630 лв 690 лв


Цената включва:
3 нощувки със закуски в хотел от веригата Raeli hotels 3 * или подобен
самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси
Пешеходен тур „Барокови площади и фонтани“  с местен лицензиран екскурзовод ( около 3 часа )
Изпращане на летището в София
1 брой на човек ръчен багаж до 10 кг.и с размери до 55x40x20 см. ( от 15.01.2018 задължително големия ръчен багаж се взима в багажното отделение безплатно, освен ако не си закупите допълнитено приоритетно качване ).
1 малка чанта на човек с размери до 35x20x20 см. ( взима се на борда )
Медицинска застраховка асистанс с покритие 5000 евро (лица  от 70г. до 79 г. доплащат 2 лв. на ден)
Организиран трансфер летище-хотел-летище –35 евро в двете посоки ( при мин. 6 записани ) - заплаща се предварително в България
Пешеходна обиколка на Античен Рим – Колизеум и Римски форум – 33 евро възрастен / 29 евро лица до 17 г. Цената включва такса резервация, входна такса и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Посещение на Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ – 43 евро за възрастен / лица до 17 г. – 33 евро. Цената включва: такса резервация, входна такса, слушалки по време на обиколката и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Посещение на Галерия Боргезе и парка Боргезе с местен лицензиран екскурзовод на български език – около 2- 3 часа –35 евро на човек / 30 евро лица до 18 г. Цената включва: такса резервация, входна такса, слушалки по време на обиколката и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки – цени започващи от 100 лв. – потвърждава се при резервация. Цената е най- ниска при направена заявка за багаж при резервацията. След вече направена такава цените са по- високи.
Конкретно място в самолета – цени започващи от 4 евро на човек в посока - цената се потвърждава при заявка.
Градска / туристическа такса – 4 евро на човек на ден за хотел 3*- заплаща се на рецепция на хотела  
Билети за градски транспорт 
RAELI 3*
Настаняването е в хотел 3* от веригата Raeli - разгледай тук: http://raelihotels.it/en/raeli-hotels
Всички хотели са разположени в центъра на Рим, на пешеходно разстояние до 500м от гара Термини и отговарят на своята категория. Стаите имат климатик, ТВ, баня с душ и тоалетна и са комфортно обзаведени.
Всички хотели са близо един до друг и са равностойни, като обзавеждане и ниво на услугите и закуската.
Конкретното име на хотел ще бъде ясно в дните преди полета.

Разгледайте хотелите от активния линк:
Raeli Hotel Siracusa *** - активен линк и оценка в Booking: https://booki.ng/2wBGWP4
Raeli Hotel Lazio *** - активен линк и оценка в Booking: https://booki.ng/2NeEesS
Raeli Hotel Floridia *** - активен линк и оценка в Booking: https://booki.ng/2C9Jfi3
 
Разписание на полетите в местни времена:

Полетно разпсание Ryanair
София 06:40 Рим Чампино 07:35
Рим Чампино 08:00 София 10:50

Полетно разписание WIZZ AIR
София 06:50 Рим Фиумичино 07:10
Рим Фиумичино 07:50 София 10:50

*Авиокомпанията има право да промени разписанието или да анулира полети, за което туроператора не носи
отговорност. При промяна туристите ще бъдат предупредени своевременно.
 
 
Забележка: Авиокомпанията не гарантира места в самолета едно до друго. За да си изберете конкретно място и да бъдете със сигурност един до друг с Вашия спътник трябва да си доплатите. Това може да стане в началото на резервацията, когато е по-евтино или най- късно при доплащането. Цената се потвърждава при заявка и зависи от наличните свободни  места в самолета.
 
Условия за записване:
Капаро минимум  50 % и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.
Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 8 човека
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.
 
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително и се провеждат при минимум 8 туристи .При по-малка група е възможно провеждането с доплащане. 
 
Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)
 
ТО не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите .
ТО не носи отговорност за промяна в разписанието на полетите.
ТО има право да промени последователността на програмата .

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”

 
Етикети
посещение на ватикана, уикенд в италия със самолет и водач, уикенд в рим със самолет, рим самолет 4 нощувки, рим самолет 3 нощувки, оферти за рим, почивка в рим за двама, бохемия рим, рим самолет и екскурзии, рим със самолет и водач, рим организирана, рим самолетна, екскурзия до рим със самолет 3 нощувки, уикенд в италия със самолет, екскурзия италия, оферти италия, италия със самолет и водач, екскурзия рим 3 нощувки, екскурзия рим 3 нощувки самолет, екскурзия рим 3 нощувки и самолет, рим със самолет и водач, екскурзия рим със самолет и водач, рим с водач, екксурзия до рим със самолет и водач, екскурзия до рим със самолет, уикенд в рим, уикенд в рим самолет и водач, екскурзия рим самолет, екскурзия италия самолет, екскурзия до италия самолет и група, рим самолет ниска цена, пантеона, площад навона, ватикански музеи, оферти за рим със самолет, евтина екскурзия до рим със самолет, рим със самолет ниска цена, рим със самолет, уикенд в рим, уикенд в рим 2018, уикенд в рим със самолет, пътуване до рим, оферти за рим, рим със самолет 3 нощувки, почивка в рим за двама, уикенд в рим със самолет, уикенди в рим 2018, уикенд в рим със самолет 2018, евтино пътуване до рим със самолет, екскурзия рим със самолет и група, група за рим, група за рим със самолет, uikend v rim, uikend v rim sas samolet i vodach, ekskurzia rim sas samolet, ekskurzia italia rim, ekskurzia do italia samolet i grupa, rim samolet i niska cena, oferti za rim sas samolet, evtina ekskurzia do rim sas samolet, rim sas samolet i niska cena, uikendi v rim 2018, uikend v rim sas samolet 2018, evtino patuvane do rim sas samolet, ekskurzia rim sas samolet i grupa, grupa za rim, grupa za rim sas samolet, rim niska cena, four seasons travel, programi rim 2018
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия