Вашата оценка

Почивка на остров Миконос със самолет и водач

Атина - Миконос
6 дни / 5 нощувки
Самолетни
Цена от: 0.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
Почивка на остров Миконос със самолет и водач

Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване в 19:35 ч. от Терминал 2 на летище София за Атина. Кацане на летище Атина в 20:55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до пристанище Пирея за отпътуване с ферибот в 7:30 ч. При качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане на о-в Миконос групата се качва в друг местен автобус. Следобед пристигане на о-в Миконос. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време. Възможност за плаж (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка обиколка на острова с посещение на столицата Хора и градчето Ано Мера (около 3 часа). Пешеходна разходка в Ано Мера: Централния площад с множество традиционни ресторанти, кафета и красив мраморен фонтан, манастирът „Св. Богородица Турлоска“ – един от най-известните манастири на острова. Пешеходна разходка в столицата Хора: вятърните мелници, които с течение на времето се превръщат в един от символите на острова, Малката Венеция – романтичен квартал в Хора, който ежедневно привлича стотици туристи; малкото рибарско пристанище с църквата „Св. Николай“, църквата „Парапортиани“ – главната атракция на острова, площад „Манто“. Свободно време в Хора. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време. Възможност за плаж (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка разходка с корабче до остров Делос с местен екскурзовод (около 4 ч.): Минойският фонтан от 6 век пр. Хр., терасата на лъвовете, храмът и къщата на Дионисий, къщата на Клеопатра, храмът на Изида, храмът на Хера, синагогата на Делос, която се смята за най-старата синагога в света. Свободно време с възможност за посещение на музея на остров Делос. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време до обяд. Отпътуване в 14:15 ч. от о-в Миконос към Пирея с ферибот. Пристигане в Атина вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Напускане на стаите в хотела до 12:00 ч. (багажът остава в стая за багаж на рецепцията на хотела). Пешеходна разходка в стария град Плака (необходимо е ползване на градски транспорт): площад "Омония" - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад "Монастираки"  - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време с възможност за посещение на Акропола. Вечерта трансфер до летището. Отпътуване за България в 22:40 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 23:55 ч.

 
Почивка на остров Миконос със самолет 2017
Продължителност на туристическата програма: 6 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 315 BGN
Допълнително легло в двойна стая - -45 BGN отстъпка
от основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Обиколка на острова с посещение на столицата Хора и градчето Ано Мера (около 4 ч.) - при минимум 20 туристи / 60 BGN
от 3 до 11 години / 40 BGN
 
Разходка с корабче до о-в Делос с местен екскурзовод и включена входна такса за археологическия обект на острова (12 EUR) - при минимум 20 туристи от 3 до 11 години / 150 BGN
от 2 до 11 години / 130 BGN
 
Доплащане за място в каюта за 2-ма туристи към билета за ферибота на турист на отиване към остров Санторини (за всички дати) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване от 2 до 11 години / 75 BGN
 
Доплащане за място в каюта за 2-ма туристи към билета за ферибота на турист на прибиране към Атина (за всички дати) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване от 2 до 11 години / 75 BGN
 
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия! от 2 до 11 години / 0 BGN
 


Пояснения:
  • Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
  • Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
  • Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Цената включва:
  • Самолетен билет София - Атина - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
  • Летищни такси
  • Багаж - чекиран 23 кг и 10 кг. ръчен багаж в самолета
  • Групови трансфери по целия описан в програмата маршрут
  • 2 нощувки със закуски в хотел "Candia" 3* (или подобен) в Атина
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Olia" 3* (или подобен) на остров Миконос
  • Пешеходна разходка в Атина
  • Фериботни такси и билети
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
  • Водач от България


Цената не включва:
  • Обиколка на острова с посещение на столицата Хора и градчето Ано Мера
  • Разходка с корабче до о-в Делос с местен екскурзовод
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
  • Ползване на каюта на ферибота
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • Разходи от личен характер

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия