Вашата оценка

Екскурзия до Метеора и Янина - програма за ценители

София – Солун – Каламбака – Янина – София
3 дни / 2 нощувки
Автобусни
Цена от: 230.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
Нощувки в подножието на Метеора 

1-ви ден: 06.00 ч. – тръгване от София. Пътуване за Гърция по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Кулата – Солун. Пристигане около обяд. Панорамна автобусна обиколка на града: Бялата кула, Националния театър, паметника на Александър Македонски, панаирния град, арката на Галерий, посещение на църквата „Св. Димитър” – солунския чудотворец и покровител на града, или свободно време. Отпътуване за град Каламбака, разположен в подножието на Метеора – един от най-големите манастирски комплекси в Гърция, известен с уникалната гледка на своите 7 манастира, накацали по върховете на извисяващи се до 600 м грандиозни скали. Пристигане около 20 часа. Настаняване в хотел***. Свободно време. По желание – вечеря в ресторанта на хотела (с предварителна заявка в офиса). Нощувка. 

2-ри ден: Закуска. Свободно време или По желание : Целодневна екскурзия до град Янина. БОНУС : Посещение на Додони – едно от най-прочутите антични светилища и най-старият оракул на древна Гърция с много добре запазен амфитеатър и останки от древни храмове. В 07, 45 ч. отпътуване за Янина – административен център на периферия Епир и ном Янина. Градът е разположен край бреговете на най-голямото в Епир езеро – Нисос (Ниси, Нисаки), в което се оглеждат гористите хълмове на планината Мицикели (1810 м н.м.р.). Природните, историческите и културните забележителности, уникалните сребърни и медни произведения на местните майстори, както и прекрасната кухня, привличат туристи от цял свят. Пешеходна разходка из Янина: крепостта с цитаделата, джамията Аслан паша, Фетие джамия, гробницата на Али паша, Византийския музей, улица Галиварди, Археологическия музей, общината и др Свободно време в града * или разходка с корабче до остров Ниси с посещение на къщата-музей на Али паша. Свободно време на островчето за шопинг или обяд. Връщане с корабче до Янина и свободно време в града. 17, 00 ч. – отпътуване за Каламбака. 20, 00 ч вечеря в ресторанта на хотела или * По желание 21, 30 ч. – гръцка вечер с програма, музика на живо и богато меню (супа, сезонна салата, свинско, пълнено със зеле и доматен сос, десерт, чаша вино или малка бира и вода) или вечеря в ресторанта на хотела – с предварителна заявка. Нощувка. 

3-ти ден: Закуска и освобождаване на хотела. 08, 00 ч. – отпътуване за Метеора. По пътя – посещение на работилница за изработка на автентични икони и сувенири. Посещение на женския манастир „Св. Стефан” и на „Св. Преображение” (Големия Метеор). По желание – организиран обяд в ресторант в центъра на Каламбака или свободно време. Меню по избор : малка гръцка салата , основно ястие – пиле с гарнитура или пържола с гарнитура или гръцка мусака, вода, хляб и десерт Около 14, 00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около 23 ч. 

Цена на човек в двойна стандартна стая - 230 лв 
Цена на човек в тройна стая - 220 лв
Дете до 6г.,настанено с двама възрастни – 150 лв
Дете от 6г. до 12г.,настанено с двама възрастни – 190 лв
Еднинична стая – 305 лв 

Цената включва: 
* транспорт с лицензиран и комфортен автобус; 
* пътни и гранични такси 
* 2 нощувки в хотел категория 3 * хотел Рекс или подобен в подножието на Метеора 
* 2 закуски на блок маса 
* посещение на Солун 
* посещение на Метеора; 
* медицинска застраховка асистанс с покритие 5000 евро. 
* екскурзоводско обслужване по маршрута
 
Цената не включва: 
* сити такса 1.50 евро на ден на стая 
* целодневна екскурзия до гр.Янина и остров Нисос ( при минимум 20 човека ) + БОНУС посещение на Додони – едно от най-прочутите антични светилища - 25 евро 
* вечери в ресторанта на хотела – 16 евро на човек на вечер ( заявява се предварително )
* Обяд в Каламбака - .....................
* Гръцка вечер с програма, жива музика и богато меню – ..................... ( при минимум 20 човека ) 
* входни такси в манастирите – .................. всеки 
* корабче до о-в Ниси - ................... в посока 
* други входни такси на посещаваните обекти по желание 
* лични разходи. 

Важно е да знатете ! 
За резервация :
• Депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
• Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
• Необходими документи: лична карта или международен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване.
• За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата. 

Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване горивото, независимо кога са направени резервациите! 
Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души.  Уведомение за несъбран минимум : най – късно 7 дни преди пътуването. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия