Вашата оценка

Почивка на остров Лефкада с автобус 2018

СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - КОЗАНИ - ЙОАНИНА - ПРЕВЕЗА - о-в ЛЕФКАДА - СОФИЯ
8 дни / 7 нощувки
Автобусни
Цена от: 610.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели
  • Полезна информация
Почивки остров Лефкада 2018
Насладете се на прекрасните плажове на остров Лефкада - райската градина на Йонийско море
8 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери

1 ден – София - Лефкада
Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път). Остров Лефкада или още наричан „белият остров“ е четвърти по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнания на континенталната част посредством тесен провлак, а през 7 в.пр.Хр. коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки и канал. Днес, ние достигаме до острова през изграден тунел под морето, свързаващ го с основната суша, а преминавайки и по подвижен мост се озоваваме директно в едноименната столица на острова – Лефкада. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден – остров Лефкада
Закуска. Пешеходна обиколка на столицата Лефкада (около 2 часа). Ще се разходим по централната улица на града, като ще видим площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“, църквата „Пантократор“. По желание може да се посетят Етнографския музей и Фонографския музей. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден – остров Лефкада
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден - остров Лефкада – круиз Йонийски острови
Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка Йонийски острови с круизен кораб. В 08:45 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на остров Лефкада - плажът „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. От тук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден – остров Лефкада
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

6 ден – остров Лефкада – Парга и Некромантио
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и разходки или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Парга и Некромантио. В този ден ви предлагаме едно пътуване до живописната Парга и Некромантио. Отпътуване към останките от светилището Некромантио. Легендата разказва, че от тук душите на мъртвите са се отправяли към царството на Хадес. Продължаваме към Парга – едно от най-колоритните градчета по Йонийското крайбрежие. Ще ви плени изумрудения залив, живописните разноцветни къщи, накацали анфитеатрално по склона към морето, малките магазинчета отрупани с ръчно изработени стоки, таверните с прясна морска храна и старата венецианска крепост извисила се в края на залива. Свободно време. Връщане в хотела. Време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ден - остров Лефкада – манастир „Панагия Фанеромени” и Западно крайбрежие с плажове Катизма, Агио Никитас и Милос
Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада. В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква, която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на острова, щедро дарено от природата с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос и ще имате възможността да плажувате на един от тях. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ден - остров Лефкада – Йоанина – София
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Йоанина – окръжен град в областта Епир и префектура Тесалия, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Ще видите Цитаделата, величествената синагога, действаща в разцвета на романиотската еврейска общност, но вече затворена, крепостта Иц Кале, където Али Паша построява двореца си. С корабче ще посетите остров Ниси в североизточната част на езерото. Там ще откриете колоритно селище с типични сгради и исторически манастири. Ще имате възможност да опитате местните специалитети. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Дати   На човек в двойна
или тройна стая
Единична стая Дете от 0-5,99
без допълнително
легло
Дете от 6-10,99 г. на допълнително легло
в двойна стая
02.09.18 – 09.09.18 698 лв.
610 лв.
На запитване 190 лв. 450 лв.
09.09.18 – 16.09.18 675 лв.
610 лв.
На запитване 190 лв. 435 лв.
16.09.18 – 23.09.18 675 лв.
610 лв.
На запитване 190 лв. 435 лв.

Пакетните цени включват:
- транспорт с лицензиран автобус 3*
- 7 нощувки в хотел  категория В
- 7 закуски на блок маса
- 7 вечери в таверна на меню
- пешеходна обиколка на град Лефкада
- панорамна обиколка на град Йоанина
- медицинска застраховка с асистънс “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 5000 euro
- екскурзовод/ водач от фирмата организатор
Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 3 лв.; от 70 г. до 75 г. – 6 лв.; от 75 г. до 80 г. – 12 лв.




FSTTABI
- градска такса - за 3* хотели тя е 1.50 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.
- Екскурзия до Парга и Некромантио – 18 евро при (минимум 15 пълно плащащи);
- Екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ - 10 евро при (минимум 20 пълно плащащи);
- Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба – 30 евро възрастен / 15 евро дете (минимум 15 пълно плащащи);
- разходи от личен характер
 
Хотел Sunshine Inn се намира в селището Лигия - курортно селище на остров Лефкада, построено около живописно пристанище. Лигия е разположена едва на 4 км от столицата на Лефкада - Лефкас и само на 7 км от оживения курорт и пристанище Нидри.
Хотелът разполага с басейн с безплатни шезлонги и чадъри, а плажът на Лигия се намира едва на 100 м от хотела.
Стаите разполагат със собствен санитарен възел, балкон/тераса, климатик, хладилник и телевизор.
Почивки на Лефкада 2018
Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.


"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Етикети
лефкада септември, лефкада почивка септември, почивка на лефкада, почивка на остров лефкада, лефкада хотел ionian lefkas 3+, почивка на остров лефкада, почивка на гръцки остров, nа море в гърция, на море в гърция с автобус, oферти за лефкада, пътуване до остров лефкада, на море на лефкада с автобус, почивки на остров лефкада, янина, йоанина, йонийски острови, лефкада, манастир панагия фанеромени, некромантио, нидри, остров итака, остров кефалония, остров скорпио, парга, пещерата на папа николис, плаж агио никитас, плаж катизма, плаж милос, площад спиридон, орто кацики, почивки автобус, почивки гърция, почивки лефкада, екскурзия до лефкада с автобус, lefkada hotel, pochivka na lefkada s avtobus, grupa za lefkada, namore na lefkada, na mote na lefkada s grupa, pochivka na lefkada s avtobus, pochivka na lefkada s avtobus i grupa, patuvane do ostrov lefkada s grupa, patuvane do lefkada, oferti za lefkada, liato na lefkada, na more v lefkada grupa, pochivki lefkada, oferti za lefkada 2018, ekskurzia do lefkada, lefkada pochivki niski ceni, lefkada s avtobus niski ceni
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия