Вашата оценка

Септемврийски празници в Централна Европа 2018

Будапеща - Прага - Виена
6 дни / 3 нощувки
Автобусни
Цена от: 0.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
Екскурзия Септемврийски празници в Централна Европа 2018
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от София в 18.30 ч. от площад "Александър Невски", в 19.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща.


Ден 2

Пристигане в Будапеща сутринта. С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване. Кратка почивка. Свободно време по булевард "Ракоци" и "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 3

Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 в., Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, представителният булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Мария Терезия" с паметника на великата императрица, Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; Дворецът "Хофбург", документиращ историята на императорската династия в продължение на повече от 6 в., днес приютяващ офисите на президента и някои от най-интересните музеи на града; площад "Грабен" и статуята на чумата от 17 в.; катедралата "Свети Стефан" с готическа фасада и бароков интериор и оживената улица "Кернтнерщрасе". По желание: разглеждане на лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун" с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Настаняване в района на Виена вечерта. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време за разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе" или за посещение на Художествената галерия, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург". Отпътуване за Прага в 12.00 часа. Настаняване. Вечерна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента; грандиозната готическа катедрала "Свети Вит"; "Златната уличка" с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Вълтава. По желание посещение на пивоварната „U Fleku”, датираща от 1499 г. с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Отпътуване за България в 19.00 ч.


Ден 6

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" следобед.

 
Септемврийски празници в Централна Европа с автобус
Продължителност на туристическата програма: 6 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: автобус
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 139 BGN
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
разходка с корабче по р. Вълтава, при минумум 15 туристи (продължителност 1 час) от 3 до 100 години / 22 BGN
 
разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско при минимум 20 туристи от 3 до 100 години / 30 BGN
 
ползване на двойна седалка от един турист от 3 до 100 години / 230 BGN
 
Посещение на пивоварна U Fleku (цената включва дегустация на бира и беседа) - провежда се при минимум 15 записани туристи от 3 до 100 години / 24 BGN
 
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! от 3 до 100 години / 0 BGN
 
посещение на двореца "Шонбрун" при минимум 20 туристи (цената включва входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод). Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 3 до 17 години / 30 BGN
от 18 до 100 години / 45 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic (270 стр.) от 18 до 100 години / 19.90 BGN
 
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. от 18 до 100 години / 0 BGN
 
  Отстъпки  възрастова група / цени  
ученици и студенти (до 25 г.) от 7 до 26 години / 12 BGN
деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители от 3 до 11 години / 27 BGN


Пояснения:
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Валутни курсове: 1 EUR = 305 HUF , 1 EUR = 25,60 CZK
  • Часово време: България - 12 ч., Унгария, Чехия и Австрия 11 ч.
  • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Цената включва:
  • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Budapest" *** (или подобен) в Будапеща
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Arion Airport" *** (или подобен) в района на Виена
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Olympik Tristar" *** (или подобен) в Прага
  • панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща
  • панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена
  • пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
  • Водач-екскурзовод от България


Цената не включва:
  • разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско
  • посещение на двореца "Шонбрун"
  • Посещение на пивоварна "U Fleku"
  • Разходка с корабче по р. Вълтава
  • входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага
  • входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) във Виена
  • градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен билет), Прага (32 CZK - еднопосочен билет)
  • слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) - заплаща се на място;
  • входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
 
Етикети
септемврийски празници в централна европа, септемврийски празници в европейски столици, септемврийски празници в прага, будапеща, виена, прага, екскурзия до будапеща виена и прага, екскурзия до виена с автобус, екскурзия до прага с автобус, екскурзия до будапеща с автобус, екскурзия до унгария с автобус, екскурзия до австрия с автобус, екскурзия до чехия с автобус, екскурзия австрия и унгария с автобус, екскурзия австрия и унгария, шонбрун, конопище, екскурзия австрия унгария чехия сърбия с автобус, екскурзия будапеща и прага с автобус, екскурзии австрия с автобус 2017, екскурзии чехия с автобус 2017, екскурзии унгария с автобус 2017, септемврийски празници във виена, празнични дни в будапеща и виена, будапеща и виена през септември, столиците на централна европа, patuvane do budapeshta praga i viena, patuvane do budapeshta i viena, patuvane do budapeshtam budapeshta i viena s avtobus, ekskurzia budapeshta praga i viena, ekskurzia s avtobus do budapeshta i viena, septemvriiski praznici vav viena, septemvriiski praznici v budapeshta, avtobusna programa za budapeshta i viena prez septemvri, grupa za viena, grupa za praga, grupa za praga i viena, grupa za budapeshta i viena, patuvane s grupa za budapeshta
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия