Вашата оценка

Екскурзия до Израел – пътешествие из Обетованата земя

София - Тел Авив - Йерусалим – Витлеем – Йерихон – Кумран – Мъртво море – Ярденит - Капернаум – Табха – Тверия – Кана – Назарет – Акко - Хайфа – Кесария - Бат Ям/Нетания - Тел Авив – Лида
8 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 1895.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели
  • Полезна информация
Екскурзия до Израел 2017 – пътешествие из Обетованата земя
1 ден София Тел Авив - Йерусалим
Полет на BULGARIA AIR/EL AL в 17.00 ч./*11.00 ч. за дата на тръгване 06.11. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 19.30 ч./*13.25 ч. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. Забележка: за дата на тръгване 06.11. е предвидена туристическата програма от 8-я ден.

2 ден Йерусалим
Закуска. Целодневна програма, включваща разходка из Маслиновия хълм с панорама към целия Йерусалим, влизане в Католическия параклис Доминус Флевит, минаване покрай руската църква Мария Магдалена, Гетсиманската градина, посещение на базиликата на Всички Нации и на пещерата – църква с гроба на Дева Мария. Пешеходна обиколка на Стария град – от портата Св. Стефан се тръгва по Виа Долороса (Пътя на Страданието), по който е имало различни събития, които са спирали шествието според библейското предание, посещение на Храма Св. Ана и така през арабския квартал по стъпките на Исус до Голгота и Божи гроб с посещение на отделните части на църквата. Продължаване в посока Стената на плача и хълма Сион през еврейския квартал с посещение на мястото, на което се е състояла Тайната вечеря. Минаване през арменския квартал и покрай Цитаделата на Давид с кулата. Излизане през портата Яфо и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Йерусалим - Витлеем - Йерусалим
Ранна закуска или сух пакет. Ранна литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем, издигнат на мястото на срещата между Св.Богородица и Елисавета и родно място на Йоан Кръстител. Отпътуване с автобус за Витлеем, мястото, на което се е родил Христос (в момента на Палестинска територия) и посещение на църквата Рождество. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

4 ден Йерусалим – Йерихон – Кумран - Мъртво море - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Мъртво море със спирка в манастира на Св. Герасим, град Йерихон и планината на изкушенията с посещение на манастира Карантала, до който се изкачва с лифт. Посещение на археологическия център в Кумран, мястото, където случайно са намерени пергаментови свитъци с ръкописи на древноеврейски език на Стария Завет, наречени "свитъци от Мъртво море" или "Кумрански ръкописи". Пристигане и свободно време за къпане в най - соленото море, най - ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

5 ден Ярденит - Капернаум – Табха - Тверия
Закуска. Отпътуване за Ярденит, мястото на кръщението на р.Йордан (препоръчваме ви да си подготвите бански и бели дрехи или да закупите специални бели роби от сувенирния магазин). Круиз с корабче по Галилейското езеро. Разглеждане на руините на древния Капернаум и къщата на Симон (Петър), в която е живял самият Исус. Пристигане в Табха, мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби. Последна спирка на планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученици измежду всички свои последователи. Пристигане вечерта в древния град Тверия – столицата на Галилея, разположена на 200 м под морското равнище. Основан от сина на цар Ирод и кръстен в чест на римския император Тиберий, заради горещите си извори и мек климат, той се превръща в предпочитан зимен курорт в тази част на древният свят. Класическите автори описват града, украсен с колонади, внушителни римски бани и храмове, направени от бял мрамор и широки мраморни стъпала, водещи във водите на езерето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Тверия - Кана Галилейска - Назарет – Тверия
Закуска. Целодневна екскурзия с посещение на Сватбената църква в Кана Галилейска – мястото на първото чудо, извършено от Исус, когато той превръща водата във вино, планината Тавор (Преображението на Христос), Назарет - “цветето на Галилея”с посещение на храма на Благовещението и гръцката църква, издигната на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди Христос. Връщане в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

7 ден Акко –Хайфа – Кесария - Бат Ям/Нетания
Закуска. Отпътуване за Акко, град, който със своите романтични минарета, масивни крепостни стени и палмови дръвчета, е имал дълга е изпълнена със събития история. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO). Продължаване за третия по големина град в Израел – Хайфа, разположен в подножието на планината Кармел, свято място, свързано с борбата на пророк Илия с злото. Най – впечатляващите забележителности са Бахайският храм и градини, които представляват водопади от цветя, стилащи се по хълма, кипариси, каменни орли и пауни допълват великолепието на величествения паметник на основателите на Бахайската вяра. Посещение на храма с пещерата на пророк Илия. Продължаване за Кесария, грандиозният град на Ирод Велики /37 г. пр.н.е./, който построява това пристанище, за да си съперничи с Александрия и го нарича Кесария в чест на своя благодетел Август Цезар. Разкопките, които се виждат днес, са само една малка част от укрепения град. Спирка за фотопауза на Aкведукта. Пристигане вечерта в Бат Ям – курортната част на Тел Авив или курорта Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден Тел Авив - Лида Палестинска - София
Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Начало на панорамната автобусна обиколка. Следва пешеходна обиколка на стария Яфо. Посещение на манастира Св. Георги в град Лида Палестинска /в днешно време гр. Лод/. Трансфер за летище Бен Гурион в Тел Авив. Обратен полет за България в 20.30 ч./*06.50 ч. на 13.11., предвидена е ранна закуска – кафе и сладки в фоайето на хотела. Кацане на летище София в 23.10 ч./*09.30 ч.
 
Доплащане за:     
единична стая - 495 лв. за дата на тръгване 21.05., 425 лв. – за дата 03.11.2017 г.

Намаление за:     
дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 60 лв.

Цената включва:
• самолетен билет София – Тел Авив – София;
• летищни такси;
• 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3***, от които
4 - в Йерусалим,
2 – в Тверия,
1 – в Бат Ям/Нетания;
• 7 вечери;
• трансфер летище – хотел – летище;
• туристическа програма в Израел с местен екскурзовод на български език;
• участие в литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем;
• круиз с корабче по Галилейското езеро;
• изкачване с лифт до манастира Карантала;
• медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗАД "Булстрад";
• сертификат за хаджийство;
• подарък - фирмена шапка и карта на Израел;
• водач – отец Веселин Арнаудов от църквата Св. София;
• всички входни такси на обектите, посочени в програмата;
• Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.69 лв. При промяна в повече от 5%, пакетната цена ще бъде актуализирана, но не по-късно от 20 дни преди отпътуване.


FSTEMOMA
 
• лични разходи и обяд; бакшиши за шофьор и екскурзовод - 5 USD на турист на ден /заплащат се предварително заедно с основния пакет;
Други:
Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.69 лв. При промяна, пакетната цена ще бъде актуализирана
 
hotel Jerusalem Gate или подобен в Йерусалим (http://www.jerusalemgatehotel.com/), hotel Astoria Tiberias или подобен в Тверия (http://www.astoria.co.il/en/), Margoa hotel (http://www.hotelmargoa.co.il/index.php?language=eng)/ или подобен в Нетания/Бат Ям
Екскурзия до Израел 7 нощувки
ПРЕДИМСТВАТА на програмите са:
хотелското настаняване е в Йерусалим, а не във Витлеем, който е на палестинска територия. По този начин избягваме двукратно пресичане на границата и печелим повече време за  разглеждане на обектите;
богата туристическа програма в Йерусалим, Йерихон, Кумран, Ярденит, Тверия, Назарет, Акко, Кесария;
круиз с корабче по Галилейското езеро;
изкачване с лифт до манастира Карантала;
литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем;
изключително добро специализирано екскурзоводско обслужване от българска страна и  от страна на израелския партньор.

Минимален брой туристи:
30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:
валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Израел.

Начин на плащане:
депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Парична единица на Израел: шекел (ILS), курс 1 EUR ~ 4.81 ILS, курс 1 USD ~ 3.55 ILS, 1 шекел =100 агори

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Етикети
почивка на мъртво море, екскурзия до израел 7 нощувки, екскурзия до божи гроб, посещение на божи гроб, екскурзия до израел пътешествие из обетованата земя, екскурзия израел, екскурзия до израел, екскурзия израел 7 нощувки, екскурзия по светите места, тел авив и яфо, йерусалим, божи гроб, сион, гетсимания, стената на плача, витлеем, църквата рождество христово, йерихон, най-древният град в света, каср ал яхуд, място на кръщението христово, мъртво море, назарет, място на благовещението, тиберия, перлата на галилейското езеро, кана галилейска, първото чудо на христос, лод, църквата свети георги с гроба на светеца, екскурзия до израел, пътуване до израел, религиозни пътувания, поклоническо пътуване, свети земи, витлеем, назарет, йерусалим, екскурзия до мъртво море, екскурзии израел 2017, екскурзия до йерусалим, обиколен тур израел, почивка в израел, екскурзия по светите места, екскурзия до витлеем, златна възраст 55+, златна Възраст в израел, израел златна възраст 55+, екскурзия до израел с 3 нощувки, екскурзия израел със закуски и вечери, обиколна екскурзия на израел, пътуване до израел, израел 2017, екскурзия израел 2017, септември пътуване до израел, оферти за израел 2017, екскурзии до израел, пътуване до божи гроб, екскурзия до божи гроб, екскурзиа до витлеем, пътуване до витлеем, oferti za izrael s grupa, grupa za izrael, obikolna ekskurzia do izrael, patuvane do izrael s grupa i vodach, patuvane do boji grob, ekskurzia do boji grob, jerusalim, ekskurzia do ierusalim, ekskurzia do vitleem, patuvane do vitleem, grupa za boji grob, grupa za vitleem, grupa za ekskurzia izrael niska cena, po svetite mesta v izrael s grupa i vodach
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия