Вашата оценка

Екскурзия Испания и Португалия със самолет 2019

София – Толедо - Лисабон – Синтра – Ещорил – Кашкайш – Кабо да Рока – Севиля – Гибралтар – Малага – Гранада – Сеговия – Ел Ексориал – София
9 дни / 7 нощувки
Самолетни
Цена от: 712.00
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели
  • Полезна информация
Екскурзия Испания и Португалия със самолет и водач

1 ден: 16.55ч. Отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 19.50ч.- Пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица.  Модерният булевард „Кастелияна“започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и  впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке  дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа.През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад“Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето-символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“.Обиколката ще завърши пред красивия площад“Ориенте“, където е Кралският театър, катедралата „Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. По желание по предварителна резервация и срещу допълнително заплащане посещение на Кралския дворец. Настаняване в хотел 3* в Мадрид. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване за туристическа програма в „имперския град“ Толедос екскурзовод на български език. Старата  столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но  и умело съчетават три различни религии и култури-мавърска, юдейска и християнска. Навсякъде се усеща не само духътна няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове- от традиционен римски градеж, през арабски стени, готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“, крепостта Алказар.  Катедралата  е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат през свободното си време да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване за Португалия. Настаняване в хотел 3* в Лисабон. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Туристическа програма вЛисабонс екскурзовод на български език.  Красив и интересен, гостоприемен и романтичен , градът ще ви очарова не само с историческото си наследство, но и с топлата си южняшка атмосфера. Разходка до живописната река Тежу в квартала Белем, където се отличава бялата готическа кула Белем- един от символите на Лисабон. Тук е и Паметникътна откритията, бившата президентска резиденция Белем Палас, Музеятна каляските, Морскиятмузей.Ще имаме възможност за посещение на величествения манастир „Свети Жером“. От обширния площад Largo do Comersio ще се отправим към Алфама –най-старата част на града. Тук е Катедралата от 12 век с богата дарохранителница украсена с 4100 скъпоценни камъни. Но именно тук, между тесните криволичещи по хълма улички, най-добре се усеща атмосферата и чара на Лисабон. Свободно време. По желание посещение на типичен ресторант с фадо музика срещу допълнително заплащане. Връщане в хотела. Нощувка.   
                 
5 ден: Закуска. Отпътуване за Синтра, наричана „райската градина на Португалия“, бивша лятна резиденция на португалските владетели. Множество дворци и замъци, пищни градини между скали, езера, пещери и водопади. Посещение на най-западната точка на континентална Европа - Кабо да Рока. Ще продължим към Кашкайш,  превърнат от малко рибарско селище в курорт  през 1870 година, когато крал Луиш 1 издига двореца Palasio da Citadela, около който много благородници построяват свои вили и дворци. По красивия крайбрежен път ще достигнем Ещорил. Основната забележителност тук е най-голямото казино в Европа, разположено в прекрасна градина, стигаща до брега на океана. Нощувка.                       
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за Андалусия. В тази най-южна част на Испания са запазени най-ценните паметници на изкуството и архитектурата на испано-мавританската култура. Разглеждане на живописната столица Севиля. Векове наред тя е средище на поети, изкусни майстори на скъпоценности, архитекти и философи. През 12 век тук е издигнато най-величественото минаре в мавританския свят - Хиралдата. Превърната през 15 век в христианска камбанария тя и до днес доминира над градският пейзаж. До нея е разположена величествената Севилска катедрала - най-голямата в Испания. Строена от 1402 до 1506 г. в петте си нефа е събрала ценни творения на андалуската живопис и пластика и днес е един от най-забележителните музеи в страната. На брега на пълноводната река Гвадалквивир, близо до старинния мост „Сан Телмо“ се издига друга забележителност на града – Златната кула. Изключително приятно място за разходка е построеният през 1929 г. емблематичен площад „Испания“. Отпътуване за Гранада. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.
 
7 ден: Закуска. Свободно време в центъра на Гранада или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца "Алхамбра" с екскурзовод на български език - перлата на Гранада, наричан още "Осмото чудо на света". Дворцовият комплекс е един изящен образец на мавританската архитектура, където чувството за мярка и хармония завладяват с замайващо великолепие. От „Двора на миртите“ с голямото водно огледало, през тържествената „Зала на посланиците“, където Изабела Кастилска подписва тържествения акт за отплаването на Христофор Колумб, под грамадната кула “Комарес“, през богато декорираните бани до „Двора на лъвовете“, създателите са постигнали невероятно разнообразие в елементите, превръщайки Алхамбра в истинска вълшебна приказка. Отпътуване за Коста дел Сол. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.
 
8 ден: Закуска. Отпътуване за Гибралтар - анклав под владението на Великобритания от 1704 г. Триъгълната форма на скалата се счита за една от „Колоните на Херкулес“ към Средиземно море. Пешеходен тур из Гибралтар (с екскурзовод на български език) с изкачване до върха на скалата с въжен лифт до  леговището на известните маймуни и към панорамните платформи, които откриват живописни гледки към близката Испания и недалечния бряг на Северна Африка. След разходката с въжения лифт, свободно време за разходка из Ботаническата градина и главната улица с Катедралния площад, с църквата „Св.Троица“ и Резиденцията на губернатора. Отпътуване за Малага с кратка почивка в Марбея, където се намира и шикозното пристанище Пуерто Банус. Малага е един от най-големите градове на Южна Испания и любима туристическа дестинация на Коста дел Сол. Родно място на известния художник Пабло Пикасо и актьора Антонио Бандерас. Градът очарова с тесните калдъръмени улички на Стария град, с внушителната крепост „Алкасаба“, с Катедралата и прекрасната фасада на Двореца на епископа и чудесния за разходка крайбрежен булевард.
Трансфер до летището в Малага. В 22.15ч. отпътуване от Малага  за София.
 
9 ден: В02.45ч. кацане в София /по желание трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково/.
 
Възрастен в
двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г.
с двама възрастни
1395 лв.
1795 лв.
1345 лв.

 Цената включва:
* 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
* Самолетен билет София-Мадрид на АК Wizz air/Ryanair
* Самолетен билет Малага-Софияна АК Wizz air/Ryanair
* летищни такси
* ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
* транспорт по програмата  с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
* Медицинска застраховка.
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).


FSTSUBI
 
* Трансфер до летище София за туристите от  Пловдив и Хасково и обратно –  50 лв./в двете посоки/
* багаж до 10кг. с максимални  р-ри 55 x 40 x 23 см.- 40лв.;
* Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 180 лв
* Посещение на Кралския дворец в Мадрид /Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 35 евро/69лв.;
* Автентично Фадо шоу /шоу програма, 2 напитки/- 40 евро / 78 лв.
*  Посещение надвореца „Алхамбра“ /вкл. слушалки, екскурзовод, входна такса/ – 65 евро/127 лв.;
*  Разходка из Гибралтар /вкл. микробус и аудио гайд/  - 25 евро / 49 лв.;
* Слушалки – около 12 евро
* разходи от личен характер
* Входните такси на посещаваните обекти
* Сити такси
* застраховка „отмяна на пътуване”
 
Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела
 
 Примерни хотели по програмата:
* Hotel Eurostars Zarzuela Park 3* или подобен - ИСПАНИЯ, Мадрид
* Holiday Inn Express Lisbon 3* - Alfragide - ПОРТУГАЛИЯ, Лисабон
* Alpinus Hotel 4* или подобен - ПОРТУГАЛИЯ, Албуфейра
* Hotel Abades Loja 3* или подобен - ИСПАНИЯ, Гранада
* Apartahotel First Flatotel International 3* или подобен - ИСПАНИЯ, Беналмадена

 
Екскурзия до Испания и Португалия със самолет

Депозит: 30% -  внася се при подписване на договора
Втора вноска: 21 дни преди датата на отпътуване
 
Забележка:
* Посещението на Кралския дворец, Алхамбра, Гибралтар, Фадо шоу и трансфера до летище София и обратно се заявяват , при записване за екскурзията и се заплащат предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници – минимален брой. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните мероприятия по програмата се изпълняват при минимум от 20 желаещи
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания. – информация за здравни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”

 
Етикети
екскурзия испания и португалия със самолет, екскурзия до испания и португалия със самолет, екскурзия до лисабон, септемврийски празници в лисабон, екскурзия до португалия, септемврийски празници в португалия, северна испания и португалия самолет, португалия със самолет, екскурзия португалия, почивка португалия, почивка в португалия, испания и португалия, екскурзия до лисабон, екскурзия до португалия със самолет, обиколна екскурзия португалия самолет и автобус, португалия и испания обиколна екскурзия, екскурзия португалия 2017, пътуване до испания и португалия със самолет и водач, екскурзия до португалия със самолет и водач, група за португалия, португалия пътуване с група, португалия група и водач, португалия самолет и група, обиколна програма за португалия, ekskurzia lisabon, ekskurzia portugalia sas samolet, obikolna ekskurzia portugalia samolet i avtobus, portugalia i ispania obikolna, ekskurzia portugalia 2019, patuvane do portugalia sas samolet i vodach, grupa za portugalia, ekskurzia do portugalia sas samolet i vodach, portugalia grupa i vodach, portugalia sas samolet i grupa, obikolna programa za portugalia, pochivka v portugalia, ekskurzia do lisabon
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
23 Април 2024
Венеция - сбъдната романтика Венеция, известен като "градът на каналите"...
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия