Вашата оценка

Екскурзия до Брюксел

7 дни / 6 нощувки
Самолетни
Цена от: 2469.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
14.08.2024 от 2469.00 лв Резервирай


  • Програма
  • Цената не включва
Антверпен - Брюж - Гент – Брюксел - Делфт – Хага - Амстердам – Волендам - о.в Маркен

 

1-ви ден /14.08.2024
Отпътуване от летище София / Терминал 2 с полет на авиокомпания Bulgaria Air за Нидерландия. Пристигане на летище Схипхол и отпътуване за Белгия с автобус. Около обяд пристигане в   Антверпен – диамантният град. При възможност настаняване в хотелa. Кратка почивка. Пешеходна туристическа програма в старата част на града: Големият пазарен площад със сградата на кметството, църквата „Сейнт Джеймс“ с гроба на фламандския художник от епохата на Барока – Петер Паул Рубенс, Катедралата „Дева Мария“, най-старата сграда в града – историческия средновековен замък „Хет Стийн“. Свободно време в Антверпен. Нощувка
 
2-ри ден / 15.08.2024 – Брюж – Гент - Брюксел
Закуска. Отпътуване за Брюж, известен като „Северната Венеция“. Разходката ни в старата част на града – ще започне от Бегинхоф ще продължим към  църквата „Дева Мария“, площад „Бург“с Базиликата на Светата Кръв и ще завършим на площад „Маркт”. Свободно време. Около обяд пътешествието ни продължава, към средновековната столица на Графство Фландрия – Гент. Старинният Гент – е музей от средните векове, град-пристанище. Крайбрежната му е пропита с духа на историята и поезията. За неговото величие и до днес свидетелстват архитектурните му шедьоври. Гент не напразно носи прозвището“ градът на изкуството‘Ще се разходим по крайбрежните улици „ Грейслей и Коренлей“. Площада на „петъчния пазар“ обграден от красиви готически сгради. Ще видим кметството от 14 век с изключителна архитектура в стил ренесанс и готика, кулата Белфорд, катедралата „Св. Баво“ и площад Коренмаркт със сградата на старата поща.. Разходка в  Отпътуване за Брюксел. Настаняване в хотел на пешеходно разстояние от един от най- красивите площади „Гранд Плас“ Пешеходна разходка в централната част на Брюксел, ще разгледаме Катедралата „Св Михайл и Гудула“., Галерията „St. Hubert”, и „Манекен Пис”. И ще се насладим на един от най-красивите площади „Гранд Плаc“ със сградите на гилдиите и Кметството, който  всяка четна година в средата на месец Август грейва с особен блясък. Свободно време в Брюксел. Вечерта ще се насладим на „ звук и светлина“, които се провеждат само, когато е изложен килима. Нощувка.
 
3-ти ден / 16.08.2024  
Закуска. По желание: посещение на един от символите на Брюксел - Атомиум и увеселителния парк Европа в миниатюри. След обяд разходка в парка с Двореца на нациите, Съдебната палата. Паркът на Брюксел с Дворецът на нациите; Съдебната палатаПаркът на Брюксел с Дворецът на нациите; Съдебната палатаСвободно време в града. Нощувка.

4-ти ден / 17.08.2024  
Закуска. Отпътване за Нидерландия и първата ни спирка е прекрасния  Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Разходка в старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на ателие за типичния синьо-бял порцелан с който градът е световно известен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на Делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите. Отпътуване за Хага. Туристическа програма в централната част на града - Комплексът от сгради Биненхов, старата Църква, Кралския дворец – един от трите действащи дворци на кралското семейство. Свободно време в града или по желание: посещение на „Мадуродам“ – където можем да видим Нидерландия на длан или по точно в миниатюри. Отпътуване за Амстердам. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден / 18.08.2024 – пълен туристически ден в Амстердам
По желание: разходката с корабче по каналите на Амстердам (около 75 мин) - по време на пътуването ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка.
По желание: посещение на два от най известните музеи:  Националния музей Rijksmuseum, който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсънт Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари. Ще се разходим до един от най-красивите площади Рембранд плейн. След обяд. Разходка в старата част на града: Катедралата от 1302 година, разположена  на улица Вармстраат (Warmoesstraat), районът „Де Вален“ (de Wallen) - т.нар. „Квартал с червените фенери“ в Амстердам и  основна туристическа дестинация. Разположен е в сърцето на старата част на Амстердам и покрива периметър от няколко пресечки южно от църквата „Оуде Керк“ (Oude Kerk), като пресича и няколко канала. Следва - площад „Дам“ с Кралския дворец, построен през 1665 г. и  Новата църква (Nieuwe Kerk), построена през XV в. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
6-ти ден / 19.08.2024 – Волендам и остров Маркен (срещу допълнително заплащане).
Закуска. Свободен ден в града или туристическа програма по желание: Посещение на рибарското селце Волендам, което се намира само на 20 км от Амстердам на брега на езерото Маркермер (до там се пътува с градски транспорт), разходка в старата част и в района около пристанището. От там с корабче ще отпътуваме до остров Маркен – мястото където ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“. Миниатюрни, сякаш току-що боядисани, еднофамилни къщички, зеленина и цветя, цветя, цветя… Връщане в Амстердам. Свободно време. Нощувка
 
7-ми ден / 20.08.2024 
Ранна закуска. В 07:15ч. - трансфер до летище Схипхол и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч.
 
 

 Акценти в програмата!

  • Антверпен – „Диамантената столица на света „
  • Известният цветен килим в Брюксел – на всяка четна година само за 4 дни в средата на Август едни от най - добрите флористи правят своя шедьовър от цветя. Всеки път темата на килима е различна поместен е на главният площад „Гранд Плац“ между кметството и двореца. А всяка вечер се провежда звук и светлина.
  • Брюж – „Шоколадовата Венеция“ – ако не видиш Брюж все едно не си бил в Белгия
  • Гент „Манхатън на средновековието“ – град много различен от всички останали градове в Белгия… тих, спокоен с аромат на джинджифил и къщички сякаш от захар….
  • Брюксел – „Столицата на Европа“
  • Делфт – Нидерландското очарование, столицата на нидерлндския порцелан и считан за едно от най-красивите места
  • Амстердам  - „Градът с туптящо сърце „

 

РАННО ЗАПИСВАНЕ до 05.02.2024

        ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

Цена на човек в двойна стая при група от 20 туристи

2 469 лв

Доплащане  за единична стая

310 лв

Цена на човек в двойна стая при група от 15 туристи

2 680 лв

 
Пакетна цена включва:

  • Самолетни билети София – Амстердам – София с редовен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси; включен 1ръчен багаж до 7 кг и 1чекиран багаж до 23кг.
  • Трансфери летище – хотел летище
  • Туристически автобус по програмата
  • 1 нощувка със закуска в хотел Hampton by Hilton central station 3*
  • 2 нощувки със закуски в хотел Ibis Brussels city center 3*
  • 3 нощувки със закуски в Joy hotel Amsterdam 3*
  • Водач - екскурзовод с дългогодишен опит по дестинацията по време на цялото пътуване
  • Туристическа програма в Антверпен, Брюж, Гент, Брюксел, Делфт, Хага, Амстердам, Волендам и Маркен
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

 
Пакетна цена не включва:

  • Екскурзия до Волендам и остров Маркен с включени билети за междуградски автобус, корабче и билет за музея във Волендам  – Цена 39 евро на човек при минимум 15 плащащи
  • Разходката с корабче в Амстердам – 75 минути с беседа – 39 лв ( заплаща се от България) по каналите, ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка
  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер


Условия за плащане:

  • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
  • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването на договора е до 60 дни преди датата на отпътуване. Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
  • ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
  • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

 
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

  • Цената е валидна при минимум 20 туриста;
  • Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
  • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
  • При ненабран минимален брой от 20 туриста, но не по-малко от 15 записани, при желание от страна на пътуващите туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане

Необходими документи:

  • До Нидерландия се пътува с валидна лична карта.
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Полезна информация и цени на посещаваните обекти:

  • В Холандия сменете часовниците си с 1 час назад
  • Hampton by Hilton central station 3*Аntwerp - хотела е разположен на пешеходно разстояние от централната част на града, където можете да се насладите в някое от заведения на белгийска бира
  • Ibis Brussels city center 3* - хотела е разположен само на 550 м от Гранд Плас, което ви дава възможност да се насладите на цветното феерично шоу „Звук и Светлина“
  • Joy hotel Amsterdam 3* Amsterdam – хотела е разположен в Амстердам ( само на 15 мин  от центъра на града ) на метро станция Bullewijk по жълтата линия на метро 54
  • Разходката с корабче в Амстердам – 75 минути с беседа – 39 лв ( заплаща се от България) по каналите, ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка
  • Еднодневна Карата за градски транспорт в Амстердам – 24 часа - 9 евро; 48 часа -15 евро
  • Музея на Мадам Тюсо – 25 евро
  • Билет за посещение на музея Ван Гог – 20 евро на човек ( по желание, заявява се и се заплаща предварително от България)
  • Национален музей (Rijksmuseum) – 22.00 еврo

 

Допълнителна информация:

  • Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на еврото 1 EUR = 1,95583 лева Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, входни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.
  •  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
  • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
  •  Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с ЗД „Евроинс АД”
  • Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".

 
 
 
 


 
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
23 Април 2024
Венеция - сбъдната романтика Венеция, известен като "градът на каналите"...
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия