Екскурзия РИМ – Венеция - Флоренция - автобус и самолет

Любляна – Венеция – Верона – Пиза – Флоренция – Рим – Ватикана
7 дни / 6 нощувки
СамолетниАвтобусни
Цена от: 456.00
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
18.09.2017: Отпътуване в 01:00 ч.от площад “Спартак” в гр.Хасково, 02:15ч. от хотел “Тримонциум” в гр. Пловдив, 04:30 ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София за Словения. Пристигане и вечерна разходка в Любляна – един град с душа.За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Любляна.
 
19.09.2017: Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата" картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи  вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... базиликата “Сан Марко”: заради пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Нощувка в района на Верона.
 
20.09.2017: Закуска. Отпътуване и туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта” заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известена и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; Пиаца дел Синьори, пиаца дел Ербе; замъкът Кастелвекио. Свободно време. Отпътуване за Пиза. През Средновековието тя е водещ търговски и политически център с интереси в цялото Средиземноморие. По това време е построена прочутата Наклонена кула, която всъщност е Камбанария и част от цял религиозен комплекс, който включва още Катедралата и Баптистерията. Настаняване в хотел в Монтекатини. Нощувка.
 
21.09.2017: Закуска и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Разглеждат се църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/, една от най-големите църкви в света, Палазо Векио, Понте Векио. Посещение на галерия „Уфици” (с предварителна резревация), сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Свободно време.Отпътуване за Рим. Нощувка в района на Рим.
 
22.09.2017: Закуска. Пешеходна туристическата програма в Рим: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око ( окул ) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, който през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
23.09.2017: Закуска. Разходка във Ватикана – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II  и базиликата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
24.09.2017: Закуска. Посещение на търговски център. Трансфер до летището. Отпътуване от Рим за София в 14:55 ч. Кацане на летище София в 17:55 ч. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.
 
 
Възрастен в
двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г.
с двама възрастни
895 лв.
1195 лв.
845 лв.


Цената включва:
* самолетен билет Рим – София на АК Wizz Air
* малък салонен багаж (максимални размери 42 x 32 x 25 см)
* летищни такси
* транспорт по програмата с автобус 3*
* 6 нощувки със закуски в хотели 3* с включени сити такси: 1 нощувка в района на Любляна; 1 нощувка в района на Верона; 1 нощувка в Монтекатини; 1 нощувка в района на Рим
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

FSTSYBI
 
* голям салонен багаж (максимални размери 56см х 45см х 25см) – 40 лева
* регистриран багаж до 23кг. + 1 бр. малък ръчен багаж - 60 лева
* регистриран багаж до 32кг. + 1 бр. малък ръчен багаж - 80 лева
* билети за градски транспорт и слушалки в Рим и Флоренция; корабче от и до Венеция – около 35 евро /заплащат се на място/
* трансфер от летище София до Пловдив и Хасково – 25 лв
входни такси за посещаваните обекти:
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*               
* галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро
* разходи от личен характер
* застраховка отмяна на пътуване
 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на изпълнението.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
 
Етикети
екскурзия до рим със самолет, разходка във ватикана, рим с местен екскурзовод, екскурзия до рим и флоренция със самолет, обиколна екскурзия италия със самолет, рим, флоренция, екскурзия флоренция със самолет, рим венеция и флоренция със самолет, рим със самолет септемврийски празници, екскурзия до рим, екскурзия до рим със самолет, ватикана, посещение на ватикана, ватикански музеи, екскурзии италия със самолет, пътуване в италия, пътуване рим със самолет, пътуване до рим, пътуване обиколна италия самолет и автобус, пътуване рим и венеция, септемврийски празници италия самолет, флоренция, венеция, екскурзия до неапол рим и флоренция, неапол рим и венеция, неапол рим и венеция със самолет, група за рим, екксурзия до рим и венеция със самолет, екекурзия до венеция със самолет, екскурзии италия, оферти за италия със самолет, обиколна екскурзия италия със самолет, евтини екскурзии, ekskurzia do neapol rim i florencia, neapol rim i venecia, neapol rim i venecia sas samolet, grupa za rim, ekskurzia do rim i venecia sas samolet, evtini ekskurzii, obikolna ekskurzia italia sas samolet, four seasons travel, grupa za rim i florencia sas samolet, grupa za vatikana sas samolet
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
20 Август 2017
Астрономично шоу, при което Луната ще покрие изцяло слънчевия диск, ще бъде наблюдавано ...
20 Юли 2017
Малайзия забрани Despacito Причината е сексуалният подтекст на песента Властите в Ма...
19 Юли 2017
Без допълнителни такси за ръчен багаж с Wizz Air Новите правила ще влязат в сила от 29 ...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия