Екскурзия до Париж и Милано със самолет

Изола Бела - Милано – Женева - Париж –Замъка Шамбор – Замъка Шеверни – Двореца Версай
6 дни / 5 нощувки
Самолетни
Цена от: 458.00
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация


 19.10.2018: 07.35ч.- Отпътуване от София за Милано. 08.45ч.-Пристигане в Милано. По желание и срещу заплащане трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Отпътуване и разглеждане на Лаго Маджоре.  Разходка с кораб до Изола Бела - най-популярният сред островите Боромео. Носи името на съпругата на Карло Трети Бормео, който през 1632 г. започнал тук създаването на малко чудо. За да се преобрази някогашният пуст и безплоден остров, от сушата е пренесена много почва. Според архитектурния план островът е превърнат в градина, а в центъра му е изграден голям бароков дворец. Уникалната градина е разположена на десет тераси, построени стъпаловидно една над друга. Сред тях посетителите могат да се любуват на прекрасни експонати на бароковото изкуство, на редки растителни видове, на удивителни бели пауни, които обикалят мястото.  Отпътуване и разглеждане на Милано - индустриалната и модна столица на Италия. Разглеждат се замъка на фамилия Сфорца, Миланската катедрала, пасажа Виктор Емануил II, операта Ла Скала.  Нощувка в хотел, в района на Милано.
 
20.10.2018: Закуска. Отпътуване за Женева. Пешеходна разходка: река Рона с катедралата Сент Пиер (Св. Петър) – център на протестантството,Кметството, Двореца на нациите, моста Мон Блан, острова Русос паметника на известния философ, роден в стария град през 1712 г. Отпътуване за Париж. Нощувкa.
 
21.10.2018: Закуска. Туристическа програма в Париж с екскурзовод и автобус - остров Сите - сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция, остров Сен-Луи, катедралата Нотр-Дам-де-Пари, Латинския квартал, Марсово поле, Шан-з-Елизе, Военното училище, площад Трокадеро, Кметството, Сградата на инвалидите, градините и парка Тюйлeри, музея Лувър (отвън), площад Конкорд, Триумфалната арка. По желание и срещу заплащане посещение на Айфелова кула и разходка с корабче по Сена. Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата Сакре Кьор, Площада на художниците). По желание и срещу заплащане посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка в хотел, в Париж.
 
22.10.2018: Закуска. Свободно ден в Париж или по желание и срещу заплащане посещение на музея Лувър. Нощувка в хотел, в Париж.            
 
23.10.2018: Закуска. Свободно ден в Париж или по желание и срещу заплащане еднодневна екскурзия до два от замъците по Лоара. Замъкът Шамбор е построен за крал Франсоа I, който бил невероятен бохем и непрекъснато организирал пищни тържества в замъка. В него има 440 стаи и огромен парк, заобиколен от стена с дължина 22 мили.  Шеверни пък е най-новият сред лоарските замъци с прекрасно запазен интериор и много жива атмосфера: например в библиотеката е започната игра на домино, в трапезарията са подредени приборите. Построен е в класическия стил на Луи XIII от бели каменни блокове и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновен от Люксембургския дворец в Париж. Отличителна за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. Нощувка в хотел, в Париж.     
 
24.10.2018: Закуска. По желание и срещу заплащане посещение на двореца Версай - тясно свързан с името на Луи XIV – кралят Слънце, на когото принадлежат думите „Държавата – това съм Аз!” Именно той превръща Версай в символ на абсолютната власт и на нечувания разкош. Дворецът се състои от 700 стаи, изградени върху 11 хектара и великолепни градини, разположени на площ от още 800 хектара. В строежа му били заети 36 000 работници, от тях 227 умират по време на работа. За пренасянето на огромното количество строителни материали са необходими 6 000 коня. Строежът възлиза на стойност от 65 млн. златни френски лири – сума, невъобразимо висока за своето време. Днес Версай безспорно е най-посещаваният френски замък, приютил най-пищния двор след падането на Римската империя.
Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч. пристигане в София.  По желание и срещу заплащане трансфер до Пловдив и Хасково.
Цена:
Възрастен в
двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г. с двама възрастни
895 лв.
1095 лв.
845 лв.


Цената включва:
5 нощувки със закуски;
Самолетен билет София-Милано;
Самолетен билет Париж-София ;
Летищни такси
Ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
Автобусен транспорт по програмата;
Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
Медицинска застраховка.


SFTSYBI

Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 120 лева;
Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково– 50лв.
Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Билет за корабче от Стреза до Изола Бела и обратно и входна такса за двореца - 28 евро/ 55 лв;
Айфелова кула 3 ет./входна такса и резервация/ - 35 евро/ 68 лв
Кабаре Мулен Руж /вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро/ 264 лв*;
Двореца Версай/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро*, до 26г. – 15 евро/ 30 лв;**
Музей Лувър /входна такса и резервация/ – 22 евро/ 43 лв*, за лица до 26 години- безплатно; **
Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро/ 127 лв;*
Застраховка Отмяна на пътуване;
Забележки:
*Посещението на Айфеловата кула, кабареМулен Руж, музей Лувър, двореца Версай, екскурзията до два от замъците по Лоара – Шамбор и Шеверни и трансфера до летище София и обратно  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туриста*
**Цените за Лувъра и Версай не включват екскуровод.
 
Необходими документи:
* данни от лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – информацията се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията исе осъществява при минимум 20 туристи!
*Резервации се приемат срещу данни от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 30%, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
* Допълнителните услуги  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
03 Април 2019
Около 300 слънчеви дни в годината, широки плажни извици и кристално чиста вода. Пулия е...
03 Април 2019
✨Чисто нов хотел – ТОП хотел ✨Луксозен комплекс с изискано обслужва...
02 Април 2019
✅Архитектурата - свързва се предимно с произведенията на великия архитект Антонио ...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия