Екскурзия до Рим - Флоренция - Венеция самолет и водач

Неапол – Помпей – Рим – Ватикана – Сиена – Сан Джиминяно – Флоренция – Венеция - Триест
8 дни / 7 нощувки
СамолетниАвтобусни
Цена от: 456.00
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
1 ден: Отпътуване от летище София за Неапол в 13.55ч. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Пристигане в Неапол в 14:35ч.  Отпътуване за Помпей – „Мъртвия град”. Опустошен през 79 г. пр.н.е., тойе едно от най-значимите доказателства за римската цивилизация и като отворена книга осигурява изключителна информация за изкуство, обичаи, занаяти и бит от миналото. Разположен в италианската област Кампания, на 22 км от Неапол, градът е бил част от Римската империя, а понастоящем е музей на открито. Вечерта панорамна обиколка на Неапол: „Палацо Реале“, галерията „Умберто I”, театъра „Сан Карло“, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на Кметството. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Рим. Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език "Античен Рим": Римските и Императорските форуми, Колизеума /отвън/ инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин, площад "Капитолия" – древното сърце на Рим, площад „Венеция”, посещение на Пантеона. Построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си, до ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Следобяд "Бароков Рим“: площад ”Навона”, Виа дел Корсо, фонтана  ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим;площад “Испания”, който с формата си на пеперуда през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Нощувка в района на Рим.                                                                                                                                                        
3 ден: Закуска. Разглеждане на Ватикана – център на христианството и най-малката държава в света. Посещение на базилика и площад "Свети Петър” - най-голямата християнска църква в света. По желание и с предварителна заявкапосещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела. Ватиканските музеи, които датират още от XVIвек, днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма:ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Пиаца „Дуомо” с Катедралата в романо-готически стил, чийто таван е обсипан с бюстовете на 172-ма папи, а мраморният под се състои от 56 повествователни изображения, дело на известни Сиенски художници. Свободно време. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Катедралата “Палацо дел Пополо“, църквата “Свети Августин“, в коятосе съхраняват ренесансови произведения на изкуството на множество италиански творци.Свободно време.Нощувка в Монтекатини.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо. Туристическа програма: църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; пиаца „Дуомо”, гордееща се с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/ - една от най-големите църкви в света, Камбанарията на Джото (82 м), Двореца на Архиепископа,  площад „Синьория”, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте Алигиери. По желание и с предварителна резервация посещение на галерия „Уфици”, сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване и туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
7 ден: Закуска.Отпътуване за Триест - някога мултиетнически и космополитен град, придобил славата на тихо убежище на свободомислещи и непокорни поети и писатели. Точно преди 100 години на 20 октомври тук пристига Джеймс Джойс и остава запленен от кръчмите и атмосферата на града цели 15 години. Наричат жителите на Триест “неаполитанците на Севера“ най-вече заради вкуса към живота и удоволствията. Хората тук казват, че живеят не за да работят, а работят, за да задоволяват капризите си. Триест е градът с най-много къщи, обитавани от духове - те дори са обозначени специално и са туристическа атракция. Туристическа програма в Стария град с руините на Римския Театър, „Пиаца д‘Унита д'Италия” - централният площад на града с импресивнитедворци Палацо дел Муниципио и Палацо дел Говерно, Фонтана на четирите континента, Гранд Канал - едно от най-очарователните места на града. Свободно време. Отпътуване за България.
 
8 ден: Пристигане в България следобяд.
 
Цена:
Възрастен в двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г. с двама възрастни
895 лв.
1195 лв.
845 лв.

 Цената включва:
* самолетен билет София – Неаполна AK Wizz Air
* летищни такси
* малък салонен багаж с макс. размери 42 x 32 x 25 см
* 6 нощувки със закуски в хотели 3/4*: 1 нощувка в района на Неапол, 2 нощувки в района на Рим, 1 нощувка в Монтекатини, 2 нощувки в Лидо ди Йезоло
* включени сити такси
* автобусен транспорт по програмата
* туристическо обслужване на български език
* медицинска застраховка
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).


FSTSYBI
* голям салонен багаж до 10 кгс макс. размери 56 x 45x 25см – 35 лв.
* регистриран багаж до 23 кг + 1 бр. малък ръчен багаж – 65 лв.
* трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 25 лв.
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* корабче от и до Венеция – 20 евро / 39 лв.
* галерия “Уфици” с екскурзовод на бълг. език при група от минимум 20 туристи - 35 евро/69 лв.  - заявява се при записване за екскурзията и се заплаща с окончателната вноска.
* Помпей/входна такса, екскурзовод и резервация/- 30 евро/59лв.
* слушалки в Рим, Флоренция и Помпей – 9 евро.
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 40 евро/79 лв., за ученици – 30 евро/59 лв;
* разходи от личен характер
* застраховка „отмяна на пътуване”
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.
* Допълнителните услуги се заявяват и заплащат предварително.
* Програмата изисква ползването на градски транспорт.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Специални оферти
Дестинации
Календар
Новини
20 Август 2017
Астрономично шоу, при което Луната ще покрие изцяло слънчевия диск, ще бъде наблюдавано ...
20 Юли 2017
Малайзия забрани Despacito Причината е сексуалният подтекст на песента Властите в Ма...
19 Юли 2017
Без допълнителни такси за ръчен багаж с Wizz Air Новите правила ще влязат в сила от 29 ...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия