Вашата оценка

Свети Валентин в Барселона със самолет и водач

София - Барселона - София
5 дни / 4 нощувки
Самолетни
Цена от: 386.00
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация
ПОТВЪРДЕНА!
 
12.02.2020: Отпътуване от летище София, терминал 1 с редовен полет на WizzAirв 19.10ч. Пристигане в Барселона в 21.15 ч. Организиран трансфер летище – хотел. Настаняване в хотел 3* в ТОП ЦЕНТЪРА на Барселона, на пешеходно разстояние от ул. Рамбла. Ла Рамбла е живописна и пъстра улица, отразяваща духа на каталонците. Някои казват, че сърцето на Барселона тупти в ритъма на Рамбла, а според статистиката средно на ден от тук минават по 150 000 души.Ла Рамбла е и своеобразен архитектурен музей на открито. От двете и страни са фасадите на едни от най-необичайните и дръзки сгради в града. На Ла Рамбла пъстрите магазинчета и сувенирни лавки се редуват с типичните барове Тапас и кафета, разположили масички насред булеварда. Покрай Ла Рамбла е и прочутия закрит пазар Ла Бокериа, от където пазаруват най-добрите ресторантьори в града. Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.
 
13.02.2020: Закуска. От 09.00 ч. организирана пешеходна туристическа обиколка на Барселона на български език – Готическият квартал, който според специалисти е най-добре запазения готически архитектурен ансамбъл в Европа; пл. Св. Хайме, от двете страни на който са разположени сградите на Женералитета на Каталуня и на Кметството на Барселона; Кралския дворец, където Фернандо и Изабела посрещат Колумб при завръщането му от Америка; катедралата „Св. Еуалия”, в чийто готически двор можете винаги да преброите 13 бели гъски – символ на 13-те невинни години живот на светицата; пл. Каталуня – най-големият в Барселона; ул. Рамбла с множество магазини за сувенири, ресторантчета и улични артисти; пл. Рейал, дължащ екзотичния си вид на засадените около него палми и на ексцентричните улични фенери; Палау Гюел, една от първите градски къщи построени от Гауди за богатия бизнесмен Еусебио Гюел; паметника на Христофор Колумб – великия испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал, до края на живота си, че е открил Америка. Свободно време. От 14.00 ч. Ден посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за който можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата.Посещение на парка Гюел, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Саграда Фамилия, чието строителство започва през далечната 1881 г. и продължава и до днес. По замисъла на Гауди Саграда Фамилия трябва да бъде сграда-символ, грандиозна алегория на Рождеството Христово. Casa Mila – последната построена от Гауди сграда, преди да се посвети изцяло на построяването на Саграда Фамилия. Поглеждайки я отвън фасадата прилича на крайбрежна скала прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera.Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Casa Batlo - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Свободно време. Нощувка.
 
14.02.2020: Закуска. От 09.00 ч. организирана туристическа програма на български език: изкачване с фуникуляр и въжена линия на хълма Монджуик: Крепостта, от която се открива великолепна гледка към града, действаща понастоящем като Военен музей; Олимпийския комплекс, построен по повод на проведените в Барселона XXVлетни олимпийски игри и включващ в себе си Олимпийския стадион, спортната палата Сен Жорди, плувен комплекс, бейзболно игрище и Музей на олимпийските игри; галерията Хуан Миро; площад Испания; Кралския дворец с пеещите фонтани пред него, Испанското село. “Испания в миниатюра”(Испанското село) е разположено на 2 хектара земя. В него са представени всички архитектурни стилове характерни за различните райони на Испания – Каталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Свободно време за посещение на обекти по избор. В следобеда на този ден можете да посетите самостоятелно избрана къща построена от Антонио Гауди, Саграда Фамилия, Аквариума, Зоологическата градина, музея на Пикасо и много други. Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане посещение на фламенко шоу: извиващи се ръце, горда осанка, ритмични стъпки на токове, пронизващ поглед, страст и огън... Чувствен испански танц на вътрешното освобождение с отчетлив ритъм и красива китарна музика – това е фламенкото. Най-подходящото преживяване за всеки познал любовта... Нощувка.
 
15.02.2020: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия на български език до свещената планина Монсерат: Построен през 1025 година, за да увековечи виденията на Дева Мария, днес манастирът Монсерат подслонява общност от 80 монаха и пилигрими, идващи да почетат La Moreneta (Черната дева). Според легендата лицата на статуята на Богородица и Младенеца са почернени като със сажди, защото са взели греховете, мъката и чернилката от душите на хората върху себе си. И пак според легендата първоначално бенедектинците искали да преместят високата едва около половин метър статуята на 50 км от планината, в Барселона. Девата обаче толкова натежала, че не могли да я повдигнат. Така вярващите изтълкували знака и оставили Черната Мадона в планината, където днес стотици и хиляди хора от цяла Испания и света идват, за да се помолят за закрилата й. Съществува поверие, че тя изпълнява желанията и молбите на хората, а местните твърдят, че винаги помагала на безплодните семейства. За това и името Монсерат е най-популярното в Каталуня. Връщане в Барселона. По желание самостоятелно посещение на стадиона Nou Camp, една от най-добрите спортни постройки  в света, чийто собственик е ФК Барселона. Има възможност да посетите съоръженията, съблекалните, игрището. Тук е и Музеят на футболен клуб Барселона, в който са изложени много сувенири на известния клуб, всички купи от състезанията и не само по футбол, а и купите на другите спортове – баскетбол, хандбал, хокей на лед и трева, лека атлетика, бейзбол, фигурно пързаляне. Без съмнение, най-ценната купа е Европейската купа от 1992 г., получена за първи път в историята на Барселона. Възможност за посещение на Аквариума – един от най-големите аквариуми в Европа. Свободно време. Нощувка.
 
16.02.2020: Закуска. Разходка в парка Цитаделата:  обширен парк, разположен на площ от над 700 акра.Тук може да се види великолепен комплекс, включващ триумфална арка, водопад и фонтан. За прототип е използван фонтана Ди Треви в Рим. Помощник на архитекта е гениалния Антонио Гауди, който по това време и все още студент. В парка е разположена и сградата на Парламента на Каталуня, красиво езерце, в което можете да поплувате с лодки, Зоологическата градина. Свободно време до 19.30 ч.   Трансфер хотел – летище.  Отпътуване от Барселона с редовен полет на WizzAirв 21.55ч. Пристигане в София в 01.50ч.
Редовна цена: 437 евро / 855 лева
ПРОМО ЦЕНА до изчерпване на промоционалните места: 386 евро / 755 лева
 
Задължителни такси:
* сити такса, заплаща се с втората вноска за екскурзията - информация ТУК
 
Цената включва:
* самолетен билет София – Барселона – София с редовен полет на АК Wizzair
* летищни такси
* 1 брой ръчен багаж на борда 40 х 30 х 20 см
* 4 нощувки със закуски в хотел Rialto3* в ТОП ЦЕНТЪР на Барселона
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* посочената туристическа програма в Барселона с екскурзовод на български език (за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт)
* представител на фирмата, придружаващ групата

FSTSUBI
 
* трансфери летище – хотел – летище – 28 евро/ 55 лв.
* WIZZ Priority – приоритетно качване на борда + ръчен багаж на колелца с максимален размер 55 x 40 x 23 cm + 1 ръчен багаж на борда с размери 40 x 30 x 20 см – 70 лв. в двете посоки
* куфар за чекиране до 10 кг с максимален размер 55 x 40 x 23 – 75 лв. в двете посоки
* куфар за чекиране до 20 кг с максимален размер 149 х 119 х 171 см – 110 лв. в двете посоки
* куфар за чекиране до 32 кг с максимален размер 149 х 119 х 171 см – 150 лв. в двете посоки
* полудневна екскурзия до свещената планина Монсерат – 35 евро/ 69 лв. при група минимум 25 туриста (цената включва транспорт и екскурзоводско обслужванена български език) Заявява се и се заплаща при резервaцията.
* фламенко шоу – 35 евро / 69 лева без вечеря / 50 евро – 98 лв. с вечеря при минимум 10 туриста. Заявява се и се заплаща при резервaцията.
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 г. – 20,00 лв.
* застраховка Отмяна на пътуване
* доплащане за единична стая – 120 евро / 236 лева
 
Депозит: 300 лв.
Втора вноска: до 20.01.2020 г.

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания. Визи не се изискват.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването на градски транспорт.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Информацията за размерите на багажа е към дата 29.10.2019 г.
* Резервации се приемат само срещу предоставени пълни лични данни на пътуващите.
 
 
Музеи и забележителности по програмата:
Парка Гюел: 8 евро възрастен; 5,60 евро деца от 7 до 12 г.; деца до 6 г. - безплатно
* Палау Гюел: 12 евро възрастен; 5 евро ученици
Саграда Фамилия: 15 евро възрастен; 13 евро деца и студенти; деца до 11 г.-  безплатно
Каса Мила: 20,50 евро възрастен; 16,50 евро студенти; 10,25 евро деца от 7 до 12 г.; деца до 6 г. безплатно
Каса Батло: 23,50 евро възрастен; 20,50 евро деца 7 - 18 г., студенти и пенсионери; деца до 7 г. безплатно.
* Аквариума: 20 евро възрастен; 15 евро деца от 5 до 10 г.; 7 евро деца от 3 до 4 г.
* Морския музей: около 10 евро възрастен
* Зоологическата градина: 19,90 евро възрастен; 11,95 евро деца до 12 г.
* Стадиона Камп Ноу: 25 евро възрастен; 20 евро деца от 6 до 13 г. и за лица над 70г.
* Испанското село: 14евро възрастен; 10,50 евро студенти; 7 евро деца до 12 г.;
* Кабинков лифт: 16,50 евро възрастен
* Крепостта на Монжуик: 5 евро възрастен; деца до 16 г. безплатно
Посочените музейни такси са ориентировъчни. Възможни са промени, независещи от туроператора! Отбелязаните със звездичка музеи са препоръчани от туроператора!
 
 
Информация за метрото в Барселона:
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/transport/barcelona-metro.html#timetable
1 билет: 2,15 евро
Карта Т-10: 9,95 евро за 1-ва зона:10 билета, които са валидни за цялата градска мрежа, в продължение на 1 час и 15 мин. или до излизане от метрото. Препоръчваме за изпълнението на туристическата програма!
Работно време на метрото:
От Понеделник до Четвъртък и в Неделя: от 5.00 до 00.00 ч.
В петък и по празници: от 5.00 до 2.00 ч.
Събота и в новогодишната нощ: денонощно

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия