Вашата оценка

Екскурзия до Истанбул с включено посещение на Принцови острови !

София – Капитан Андреево - Истанбул – Одрин - София
4 дни / 2 нощувки
Автобусни
Цена от: 215.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Хотели
  • Полезна информация
1-ви ден: София - Истанбул
Отпътуване от гр. София 22:00 ч, и преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Истанбул
Пристигане в Истанбул рано сутринта . Настаняване в хотел ( Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка.
Комбинирана пешеходна и панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул ( срещу допълнително заплащане ) : историческият център на града  - Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, посещение на византийската базилика „Св. София” (с входна такса) - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. Преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор" - чудо на строителната техника, фото - пауза край Босфора. Връщане в европейската част и посещение на Българската желязна църква "Свети Стефан" намираща се на брега на залива Златен рог. Екскурзията се провежда при събран минимум от 25 човека
Важно !!! Тази екскурзия е опознавателна за туристите. След завършването на пешеходния тур, туристите се прибират самостоятелно до хотела. Туристите записали се за водохранилището Йеребатан и / или Църквата “Св.София” след края на пeшеходния тур продължават за съответната екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език.
Тези, които не са дошли на панорамната и пешеходна екскурзия ще трябва самостоятелно да се придвижат до обектите, за които са се записали ( няма трансфери от хотелите за водохранилището Йеребатан или Църквата “Св.София“ ).
Екскурзии по желание:
11:30 ч. - Посещение на водохранилището Йеребатан ( с вкл. билет за обекта ).
12:30 ч. - Посещение на църквата Света София ( с вкл. билет за обекта ).
14:30 ч екскурзия до Принцови острови - БОНУС ! ( включен трансфер от хотела и до пристанището и обратно, билети, екскурзоводско обслужване на български език )
Тръгване от хотела и трансфер до пристанището, откъдето с корабче започва екскурзията до Принцовите острови. , Представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само четири: Къналъ, Бургаз, Хейбели и Буюк Ада.
Името си островите получават през Византийския период (IV – XV в.), когато се използвали като територия за заточение на непокорните принцове и кралски особи. В по-ново време се превръщат в любимо място за разходка и отмора както на жителите на Истанбул, така и на туристи от цял свят. Ще посетим Буюк Ада – най-големият от Принцовите острови. Време за екскурзоводска беседа и свободно време за разходка с файтон или кафе на брега на острова.
Връщане в хотела.
Свободно време или         
19:00 ч Посещение на Мол Watergarden İstanbul ( Пеещите фонтани) и на най-новият Мол Емаар. МОЛ Watergarden İstanbul - където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към най-новият Мол Емаар в Истанбул. В мол Емаар можете да посетите най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, ще  имате възможност да  видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате и в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като Hugo Boss, Guess, Gucci, Hermes, Lc Waikiki, Victoria's Secret, Zara, Kemal Tanca, Hotic, Altinbas и др. Свободно време за шопинг.
Връщане в хотела.
Нощувка.

3-ти ден: Истанбул
Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.
След обяд по желание посещение на небостъргача „Сапфир” ( без местен екскурзовод ! )- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.
Свободно време. Връщане в хотела.
Нощувка.

4-ти ден: Истанбул - Одрин – София
Закуска и освобождаване на стаите. Отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка, кафе, покупки или самостоятелно разглеждане на българската църква "Св. Св. Константин и Елена" и най-големият шедьовър на архитекта Синан - джамия "Селимие". Отпътуване за България.


 
Buyuk Hamit 3*
http://hotelbuyukhamit.com/
Пакетна цена на човек - 2 нощувки със закуски
В двойна или тройна стая = 215 лева
Единична стая = 285 лв
Цената включва:
•    Транспорт с лицензиран и комфортен автобус за международен превоз;
•    Двама шофьори по време на пътуването
•    Две нощувки със закуски в хотел Buyuk Hamit 3*** или подобен в Истанбул;
•    БОНУС – Посещение на Принцови острови – включен трансфер, фериботни билети и екскурзоводско обслужване
•    БОНУС - Посещение на желязната църква „Св.Стефан“ с местен лицензиран екскурзовод
•    БОНУС - Посещение на МОЛ „Форум Истанбул” с Аквариума Sea Life (без включени входни такси);
•    Водач / екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуването;
•    Медицинска затраховка





 
•    Комбинирана панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 17 € (при мин. 25 човека). Включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език;
•    Посещение на водохранилището Йеребатан  = 13 €  ( при мин. 25 души). Включва входна такса, слушалки и екскурзоводско обслужване на български език.     
•    Посещение на църквата Света София - 17 €  ( при мин. 25 души). Включва входна такса, слушалки и екскурзоводско обслужване на български език.
•    Посещение на небостъргача „Сапфир“ –18 € ( при мин. 25 души). Включва трансфер, входна такса и билет 4D кино. Възможно е използване на метро;
•    Посещение на двореца  "Долмабахче", –19 € (при минимум 25 души). Включва входна такса и екскурзоводско обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод;
•    Разходка с корабчето по Босфора – 17 € (при минимум 25 души). Включва трансфер от хотела до пристанището и обратно, билет за корабчето и екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език.
•    Посещение на Мол Watergarden İstanbul ( Пеещите фонтани) и на Мол Емаар - 15 € (при минимум 25 души);





 
 
Град на отпътуване Час Място
София 22:00 часа на предния ден Централна автогара, сектор Паркинг
Пловдив 00:00 часа OMV до х-л „Санкт Петербург“
Хасково и Димитровград 02:45 часа ШЕЛ на магистралата

• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
• Необходими документи: международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане.        
• За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
• Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи и се заявяват и заплащат от България!
Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души.  Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Краен срок за уведoмяване на потребителя, когато този минимум не е събран – 7 дни преди датата на отпътуване.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" ООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-6988, притежава валидна задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" към ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43. Двата документа можете да намерите приложени на началната страница при бутон ЛИЦЕНЗ.

"ФОР СИЙЗЪНС ТРАВЕЛ" Ви съветва и предлага при сключване на договор и резервация да си направите застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”
 
Специални оферти
Календар
Дестинации
БЛОГ
26 Март 2024
Защо да изберем Албания Красива природа: Албания е дом на някои от най-невероятнит...
27 Януари 2024
 Спа почивка за 3 - ти март във Върнячка баня, Сърбия  Настаняване в най-...
09 Януари 2024
  Отлични хотели, прелестни плажове с богат морски свят, величествени забележит...
Абонирайте се безплатно и ще намерите
най-атрактивните ни оферти в пощенската си кутия